Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Karlovac preokretom prošao Jasku, poznati svi parovi osmine finala Kupa

Karlovac 1919 i Jaska Vinogradar iz Jastrebarskog nam je bio posljednji par šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa, a nakon odigravanja ove utakmice poznati su nam i parovi osmine finala, koji se i u ovoj fazi određuju po famoznom koeficijentu klubova.

Karlovac 1919 je trećeligaš pod vodstvom nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Igora Pamića. Solidno kotiraju u 2. NL gdje su trenutno petoplasirana momčad. Sličnog slučaja kao niženavedena Jaska, i Karlovac 1919 je pravno gledano zasebni entitet osnovan 2012. nakon što je originalni Karlovac otišao u stečaj. U tom periodu ne bilježe značajnije uspjehe u Kupu, a ove su sezone u pretkolu s 1:2 pobijedili Vardarac/Várdaróc. Gledajući i povijest prethodnika, u četiri su navrata stigli do osmine finala Kupa, a bolji su od njih bili Zagora Unešić (2008./09.), Varaždin (2009./10.), Dinamo (2010./11.) i Hajduk (2011./12.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petoligaš Jaska član je 4. NL – središte Zagreb gdje su trenutno petoplasirana momčad s četiri pobjede i tri poraza u sedam utakmica. Ovisno o tome smatrate li povijest NK Vinogradara koji se 2021. spojio s Jaskom zasebnom ili zajedničkom, ovaj klub gaji siromašnu ili bogatu povijest igranja u Kupu. Ako ste među drugonavedenima, Vinogradar je u čak četiri navrata igrao četvrtfinale Kupa, gdje su ga izbacivali Rijeka (2005./06.), Cibalia (2011./12.), Hajduk (2014./15.) i Inter (2018./19.). Od spajanja s Jaskom su pak tek dva puta zaigrali u Kupu, i oba su puta poraženi u ovoj fazi natjecanja. Bilo je to u prethodne dvije sezone gdje su ih izbacili Belišće i Bjelovar.

Karlovac je utakmicu započeo u sastavu Jagatić – Ribar, Međimorec, Knezović, Bunoza, Paracki, Zavalić, Kurečki, Viduka, Haoran, Budimir. Gosti su pak nastupili u postavi Braje – Španić, Krnjus, Meter, Kosanović, Kordić, Micunović, Kelava, Nađ, Bašić, Miščin.

Krajem prvog poluvremena gosti iz Jastrebarskog stižu do vodstva. Igrala se sučeva nadoknada kada je Marko Kelava zabio za 0:1. Brzo po početku drugog poluvremena, točnije u 49. minuti, domaćin izjednačuje preko Noza Kristaja, da bi preokret finiširali u samoj završnici utakmice, zabivši za 2:1 u 89. minuti. Strijelac odlučujućeg pogotka bio je Gordan Bunoza.

Dovršetkom ove utakmice saznali smo i sve parove za osminu finala Hrvatskog kupa, a oni glase:

Cibalia – Rijeka
Jadran Luka Ploče – Hajduk
Oriolik – Dinamo
Karlovac – Osijek
Vukovar 1991 – Lokomotiva
Rudeš – Slaven Belupo
Varaždin – Istra 1961
Gorica – Radnik Križevci

Komentari

Povezano