Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kasni pogodak Lillea presudio hrabroj Rijeci

Nakon turbulencija tijekom ovog tjedna i načina na koji je ostala bez trenera Sergeja Jakirovića, Rijeka je otputovala u Francusku na gostovanje kod Lillea na stadionu Stade Pierre-Mauroy.

Jedina dva susreta Rijeke s francuskim klubovima su bila protiv Lyona u sezoni 2013./14. kada su na Kantridi odigrali 1:1 uz fantastičan pogodak Andreja Kramarića, te 1:0 poraz u Lyonu, a Rijeka se nadala da će u ovom susretu protiv jakog i skupljeg protivnika ipak pronaći svoje šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je u 5. minuti susreta imala zicer šansu preko Franje Ivanovića koji je sam izbio na vratara Lillea Lucasa Chevaliera, međutim vratar ga je pročitao u namjeri zaobilaženja i šansa je propala.

Lille je uspio nekoliko puta pucati prema vratima Nediljka Labrovića, no nisu uspjeli stvoriti konkretnu šansu.

Gledao se zaista brz i živahan nogomet na obje strane, a onda šok za domaćine u 24. minuti – vodstvo Rijeke! Sjajan kontranapad Riječana, Niko Galešić je poslao dugu loptu naprijed, zatim ju je primio Marco Pašalić koji fantastičnim lobom s nekih 25 metara pogađa za rezultat 0:1!

U 34. minuti, Lille je pokušao odgovoriti preko Jonathana Davida, no ovaj je pucao daleko od gola. Samo minutu kasnije, Rijeka je opet zaprijetila preko Ivanovića koji je nakon ubačaja s lijeve strane pucao glavom mekano preko gola.

Domaćini su bili jako blizu izjednačenja u 40. minuti kada se Edon Zhergova našao u zicer šansi, no Bruno Goda je fantastično uklizao i blokirao udarac.

U 43. minuti ono što Zhergovi nije pošlo za nogom tri minute ranije, sada jest. Rijeka je izgubila posjed lopte na 30 metara od svoga gola, kradljivac je bio Alexsandro koji je proslijedio loptu Davidu, zatim je on na lijevom krilu progirao Kosovara koji je pogodio suprotni kut Labrovića za rezultat 1:1.

Do kraja prvog poluvremena više nije bilo šansi, stoga se na predah otišlo rezultatom 1:1.

Lille je odmah na startu drugog poluvremena zaprijetio preko Davida koji je pucao s lijeve strane pod prečku, no Labrović je fantastično obranio udarac.

U 54. minuti je Rijeka opet u brzom izlasku naprijed stigla do nove šanse. Ovog puta su prebrojavanjem prebacili loptu na lijevu stranu do Andrije Vukčevića, međutim nakon što je savladao prvu prepreku, lijevi bek Rijeke opet se odlučio za potez više i vratar domaćina mu je praktički uletio u udarac i još jedna šansa za goste je tako propala.

Drugo poluvrijeme je prolazilo bez većih i konkretnih šansi na obje strane, uz veliku dominaciju Lillea u posjedu koju je Rijeka ipak anulirala na 30 metara od svojeg gola, gustim dvostrukim blokom, pa vratari nisu imali puno posla. Ovo je bio idealan scenarij za Riječane, vrijeme je radilo za njih, međutim u 89. minuti domaćini su ipak došli do vodstva.

Nakon kornera s desne strane je Ivan Cavaleiro ubacio, a 17-godišnji Leny Yoro nesmetano glavom pogađa za rezultat 2:1 i svoj debitantski pogodak u seniorskim natjecanjima.

Rijeka je odmah krenula po izjednačujući pogodak i bila je itekako blizu. U nekoliko navrata u istoj akciji sudačke nadoknade je domaći vratar branio udarce igrača Rijeke, redom Mitrovića, Grgića, Fruka i spasio svoju momčad. To su ujedno bile i posljednje šanse na utakmici, a generalno gledajući Rijeka bi trebala biti zadovoljna svojom igrom, ali i nesretna zbog poraza u ovako kasnoj fazi utakmice.

Uzvrat se igra za tjedan dana na Rujevici, a Rijeka se ima pravo nadati prolasku u skupine UEFA Konferencijske lige pred svojim navijačima.

Komentari

Povezano