Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kasni preokret Leccea protiv Lazija, uvjerljivi Juventus

Kasni nedjeljni program otvaranja nove sezone talijanske Serie A dao je gledateljima priliku da vide ogled između Leccea i Lazija, te Udinesea i Juventusa. Lecce je slavilo s 2:1, dok je Juventus u gostima upisao uvjerljivih 0:3.

U dvoboju aliterativnih južnjaka, Lecce s Marinom Pongračićem u prvoj postavi je bolje otvorilo utakmicu protiv Lazija. Ipak, nakon početnih promašaja domaćina, Lazio je iz prve opasnosti pred protivničkim vratima poveo. Igrala se 26. minuta kada je Luiz Alberto ubačajem pronašao Ciru Immobilea koji zabija u svojoj šestoj uzastopnoj sezoni Serie A. Sličan smo omjer snaga, terenske dominacije Leccea, ali opasnijeg Lazija, gledali kroz većinu susreta, da bi u samoj završnici domaćin u potpunosti preokrenuo utakmicu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je u 85. minuti Pontus Almqvist izjednačio susret na asistenciju Antonina Galla, da bi samo dvije minute kasnije Federico Di Francesco finiširao preokret nakon dodavanja Rareșa Burnetea za potpunu ludnicu na stadionu Via del Mare. Nevjerojatan je ovo bio prekid niza za Lecce, koji od svog debija u Serie A 1985., odigravši sada i svoju 17. sezonu, nikada nije slavilo u otvarajućoj utakmici!

Puno je nepoznanica bilo ispred ogleda dvaju crno-bijelih prugaša, Udinesea i Juventusa. Ipak, sve su nepoznanice izbrisali gostujući nogometaši, koji su odigrali sjajno prvo poluvrijeme i već u uvodnih 45 minuta riješili susret. Već u 2. minuti Dušan Vlahović pravodobno odigrao Federica Chiesu koji zabija za 0:1. Već u 20. minuti bilo je 0:2, Festy Ebosele nespretno je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a asistent Vlahović je postao strijelcem s bijele točke. Mogao je jedini raspoloženi domaći igrač Florian Thauvin do pogotka još u prvom dijelu utakmice, no ispriječio se između potencijalnog strijelca i mreže Wojciech Szczęsny na vratima Stare Dame.

Štoviše, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, Andrea Cambiasso lijepo je centrirao za Adriena Rabiota koji glavom postavlja 0:3 za muk na Dacia Areni. Drugo poluvrijeme svelo se na odrađivanje posla za goste, dok su domaći dočekali prilike preko Lazara Samardžića i Sandija Lovrića, no do pogotka nisu došli.

Tablice omogućuje Sofascore

Komentari

Povezano