Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Katalonci slavili bez primljenih golova, Betis i Atlético remizirali

Nedjeljno 2. kolo španjolske La Lige ponudilo nam je danas tri utakmice. Girona je na domaćem terenu dočekala Getafe te slavila 3:0, Barcelona je pobijedila Cádiz s 2:0, dok su Betis i Atlético Madrid odigrali utakmicu bez golova.

Tvrdi Getafe prošlo je kolo izvukao remi bez golova s Barcelonom, no Blaugrana u svom sastavu nije imala Cristhiana Stuanija! Legendarni Urugvajac zabio je dva gola u drugom poluvremenu, a pogotov je atraktivan bio onaj u 55. minuti kada je polu-škaricama u mrežu proslijedio ubačaj Miguela Gutiérreza. Deset minuta kasnije dočekao je grešku gostujućeg vratara Davida Sorije te postavio konačnih 3:0. Još u prvom poluvremenu golgetersku je večer otvorio Yangel Herrera nakon ubačaja 19-godišnjeg Sávija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je nakon dugo godina jedan domaći susret odigrala van svog Camp Noua. Zbog radova na matičnom stadionu, Barça će neko vrijeme protivnike dočekivati na Olimpijskom stadionu u Barceloni. Malo iznenađenje u domaćem sastavu bilo je postavljanje 16-godišnjaka Laminea Yamala u prvu postavu. Ipak, pokazalo se to dobrom odlukom Xavija i njegova zamjenika Óscara Hernándeza koji je danas vodio Blaugranu. Yamal je bio jedan od boljih igrača svoje momčadi u prvom seniorskom startu karijere. Ipak, prvo poluvrijeme nije ponudilo previše zanimljivosti, te smo tek u drugome vidjeli i pogotke.

Premda su i gosti imali svoje prijetnje, poglavito preko Rogera Martíja, domaćin se od tih prijetnji obranio. U 82. minuti naplatili su dominaciju te stigli i do vodstva, kada je İlkay Gündoğan proigrao Pedrija koji zabija za 1:0. Konačnih 2:0 postavio je Ferran Torres nakon jednog kontranapada i proigravanja od strane Roberta Lewandowskog.

Konačno, Betis i Atlético Madrid odigrali su utakmicu s 19 udaraca, od čega su gosti iz Madrida uputili samo pet, ali samo jedan od tih devetnaest je išao u okvir vrata. Možemo stoga reći da je domaćin bio za dlaku opasniji, no dojam koji su obje momčadi pustile natjerao nas je da zaključimo kako bi osvajanje tri boda i za jedne i za druge – bilo nezasluženo. Ipak, vjerojatno neće pretjerano žaliti ni u jednom taboru, jer obje momčadi nakon drugog kola imaju po četiri boda na kontu.

Tablice omogućuje Sofascore

Komentari

Povezano