Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Katar u ludoj utakmici svladao Iran za finale Azijskog kupa

Nakon senzacionalnog plasmana Jordana u finale Azijskog kupa, danas su se u drugom polufinalu sastali Iran i domaćin Katar. U ludoj utakmici prepunoj uzbuđenja, Katar je na kraju slavio 3:2.

Nije moglo bolje krenuti za Perzijske prinčeve koji su poveli već u četvrtoj minuti. Nakon dugog auta lopta je došla do Sardara Azmouna koji akrobatskim udarcem zabija za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katar se vraća u 17. minuti nakon odličnog dalekometnog udarca Jassema Gaber Abdulsallama. Preokret Kestenjastih došao je pred sami kraj poluvremena kada Akram Afif još jednim dobrim udarcem nakon asistencije upisao i pogodak.

Nije vodstvo Katara dugo trajalo. Nakon intervencije VAR sobe, sudac je u 50. minuti pokazao na bijelu točku zbog prekršaja na Saeidu Ezatolahiju. Siguran izvođač bio je Alireza Jahanbakhsh koji vraća stvari na početak.

Nošeni izjednačenjem, igrači Irana su u potpunosti pritisnuli Katar i činilo se da gol visi u zraku. No, serijom nevjerojatnih promašaja ostalo je 2:2.

Stara nogometna poslovica “tko ne zabije primi“, još se jednom ispostavila točnom u 82. minuti. Almoez Ali je dovršio lijepu akciju za 3:2 Katara i veliko slavlje domaćina na tribinama.

Do kraja je Iran ostao s igračem manje kada je Shoja Khalilzadeh kao posljednji igrač prekršajem spriječio kontru. Čak i s igračem manje su u 13. minuti sudačke nadoknade umalo izjednačili kada je Jahanbakhsh zatresao stativu.

Uspio je tako Katar izboriti finale gdje će biti favorit u susretu protiv Jordana. No, reprezentacija Jordana igra odličan nogomet i zasigurno nas čeka odlična finalna utakmica. Finale je na rasporedu u subotu od 16 sati.

Komentari

Povezano