Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kazahstan slavi prvu pojedinačnu Masters titulu u povijesti

Elena Rybakina je u današnjem finalu Masters turnira u Indian Wellsu svladala Bjeloruskinju Arynu Sabalenku sa 7:6 6:4 nakon 2 sata i 3 minute tenisa čime je donekle osvetila finalni poraz s ovogodišnjeg Australian Opena od iste tenisačice. Također, ovo joj je bila prva pobjeda u međusobnim dvobojima protiv Sabalenke u petom službenom meču.

Ovom pobjedom je Rybakina došla do prvog Masters naslova te ukupno četvrte titule u karijeri, a na putu do naslova je svladala i 1. (Iga Swiatek) i 2. najbolju tenisačicu svijeta (Aryna Sabalenka). Tako je postala prva tenisačica koja je na istom turniru svladala svjetski broj 1 i 2 s WTA ljestvice nakon 2017. godine i Garbine Muguruze koja je to uspjela napraviti na turniru u Cincinnatiju. Španjolka je tada svladala Karolinu Pliškovu u polufinalu, a Simonu Halep u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rybakina je ovim naslovom postala 25. tenisačica koja u svojoj kolekciji ima trofej namijenjen pobjednici Indian Wellsa, a ovaj sjajni nastup će joj od sutra donijeti 7. mjesto na WTA ljestvici što je njen novi najbolji plasman u karijeri.

Komentari

Povezano