Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kazahstan slavio protiv Danske nakon čudesnog preokreta

Nedjeljni program kvalifikacija za EURO otvorili su u Astani Kazahstan i Danska. Uspješniji su bili domaćini koji su slavili 3:2 unatoč tome što su gubili 0:2 sve do 73. minute. Tada gol Zaynutdinova iz kaznenog udarca pokreće čudesan preokret kakav dugo nije viđen i Danci se umjesto sa sva tri boda iz hladne Astane vraćaju bez ičega. Nije Dancima pomogao ni Rasmus Højlund koji je s nova dva gola sada na pet iz dvije utakmice.

Sve se je išlo prema očekivanjima za Dance u prvome dijelu. Ogromna dominacija u posjedu koju su bez problema dva puta kapitalizirali. Højlund je prvi gol zabio u 21. minuti, a drugi u 35. S nova dva gola Højlund je uvjerljivo najbolji strijelac dosadašnjeg dijela kvalifikacija.

U drugome dijelu Kazahstan je zaigrao nešto hrabrije, ali ništa nije naslućivalo na ogroman preokret domaće momčadi. Sve se promijenilo kada je Zaynutdinov mirno zabio kazneni udarac nakon igranja rukom Jonasa Winda. Domaćini su tada nanjušili krv i napravili tri izmjene s kojima su bacili sve karte u napad.

To im se isplatilo u 86. minuti kada Askhat Tagybergen odličnim dalekometnim udarcem vraća stvari na početak. Tagybergen je opalio s 30-ak metara iskosa i savršeno pogodio pored nemoćnog Schmeichela. Danci nisu ni shvatili što se dogodilo, a već su primili i treći gol. Abat Aimbetov je dočekao ubačaj u sredini i zabio za najveću pobjedu u povijesti kazahstanske reprezentacije.

Aimetov je nakon gola skinuo dres i zaradio prvi žuti, a u 96. minuti je nakon prekšaja dobio drugi pa je tako u 15-ak minuta na terenu uspio zabiti gol i dobiti dva žuta kartona. Definitivno je ostavio utjecaj. Ova utakmica nas je nakon one jučerašnje opet podsjetila koliko nogomet, pogotovo reprezentativni, zna biti nepredvidiv. Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Komentari

Povezano