Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Kazahstanski klubovi u četiri dana odigrali prijateljsku utakmicu i superkup

Zanimljive nam vijesti stižu iz Kazahstana, točnije, tamošnjeg klupskog nogometa. Nova sezona kazahstanske Premije lige počinje nam sljedećeg vikenda, a kako je to običaj u mnogim ligama svijeta, kao uvod u prvenstvo odigran je i Superkup.

U tom je natjecanju prošlosezonski prvak Ordabasi, za kojeg igraju i naši Lovro Cvek i Karlo Sentić, propustio priliku osvojiti prvi trofej sezone. Nakon što je regularni dio utakmice završio 1:1, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje je uspješnija bila momčad Tobola. Prošlosezonski osvajač Kazahstanskog kupa tako je najbolji način otvorio sezonu i po treći put u zadnje četiri godine slavio u Superkupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što cijelu priču čini zanimljivom jest što su te iste dvije momčadi igrale samo četiri dana ranije, ali u prijateljskoj utakmici?! Nije ni situacija da su momčadi nastupale s rezervnim igračima, jer Ordabasiju je osam igrača započelo obje utakmice, a Tobolu sedam. I taj je susret završio remijem, točinje 0:0.

I dalje nam nije jasno jesu li dvije momčadi zaboravile da moraju odmjeriti snage u Superkupu, jesu li susretom zagrijavanje htjele dodatno začiniti otvaranje sezone kazahstanskog nogometa, ili su možda htjele skinuti tenzije s vatrenog rivaliteta između Şymkenta i Qostanaija…

Komentari

Povezano