Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Keane od tragičara do heroja za remi na Goodison Parku

Nogometaši Evertona i Tottenhama su u posljednjoj utakmici 29. kola Premier lige remizirali rezultatom 1:1.

Sve bitno u ovom susretu smo vidjeli u drugom poluvremenu. Najprije je u 58. minuti crveni karton zbog “šamara” Harryju Kaneu zaradio Abdoulaye Doucoure, nogometaš koji je pogotkom ili asistencijom izravno potpisivao svaki od posljednja četiri pogotka Evertona. Bilo mu je to prvo isključenje u seniorskoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam minuta kasnije Michael Keane u kaznenom prostoru nesmotreno ruši Cristiana Romera za 5. kazneni udarac “Pijetlova” ove sezone, a siguran realizator s bijele točke je bio Harry Kane kojemu je to bio 22. pogodak ove sezone i ukupno 250. izravno sudjelovanje kod pogodaka u Premier ligi (205 pogodaka i 45 asistencija).

Kane je konstantno inspiriran protiv Evertona te im je u 16 utakmica u Premier ligi zabio 15 pogodaka. Samo je Leicesteru zabio više – 18.

U 88. minuti je jako neoprezan bio Lucas Moura, koji je samo 6 minuta ranije ušao u igru, te je poslije zakašnjelog starta na Keaneov gležanj zaradio izravan crveni karton. Keane se vrlo brzo ustao i nastavio s utakmicom te je samo dvije minute kasnije kompletirao puni krug od tragičara do heroja kada s 25 metara udaljenosti zabija fenomenalan pogodak za konačnih 1:1. Ne treba posebno naglašavati da je ovo bio njegov prvi pogodak izvan šesnaesterca u karijeri.

Ovim raspletom događaja se Tottenham poravnao s Newcastleom i Manchester Unitedom s 50 osvojenih bodova, no londonska momčad ima dvije utakmice više od rivala s kojima se bore za plasman u Ligu prvaka, dok je Everton s 27 bodova na kontu izašao iz zone ispadanja. Momčad Seana Dychea u ovom trenutku ima samo jedan bod više od Leedsa koji drži 18. mjesto prvenstvene ljestvice.

Komentari

Povezano