Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kei Nishikori ispisao povijest Challengera, Andy Murray drugi tjedan u nizu osvojio titulu

Prošlo je točno 5600 dana od 17. veljače 2008. godine kada je Andy Murray osvojio ATP turnir u Marseilleu, a Kei Nishikori u Delray Beachu pa sve do 18. lipnja 2023. godine kada su dva prekaljena tenisača ponovno istog dana osvojili titule. Ovog puta su one na jednoj stepenici niže – na Challengeru.

Krenimo od “Samuraja” koji se vratio na teniske terene nakon godine i osam mjeseci izbivanja. On se na tron Challengera u Portoriku (Palmas del Maru) popeo kao nerangirani igrač čime je ispisao povijest postavši prvi tenisač koji je osvojio Challenger titulu, a da pritom nije bio rangiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu do titule je redom pobjeđivao Christiana Langma (6:2 6:4), Mitchella Kruegera (4:6 6:3 6:2), Adama Waltona (6:4 6:2), Gustava Heidea (6:4 6:2) te Michaela Zhenga u finalu (6:2 7:5). Ovom pobjedom se automatski vratio u društvo 500 najboljih tenisača svijeta.

Par tisuća kilometara istočnije, do svoje druge uzastopne te treće Challenger titule u rasponu od samo jednog i pol mjeseca, došao je Andy Murray. Britanac je nakon titula u Aix En Provenceu i Surbitonu, slavio i u Nottinghamu.

Dvostruki olimpijski pobjednik je do trijumfa na travnatoj podlozi došao s 5 pobjeda bez izgubljenog seta. Redom je bio bolji od Jorisa de Loorea (6:3 6:4), Huga Greniera (6:3 7:5), Dominica Strickera (7:6 7:5), Nuna Borgesa (6:3 6:2) te Arthura Cazauxa kojeg je u finalu svladao sa 6:4 6:4.

Ovom pobjedom se Murray vratio među društvo od 40 najboljih tenisača svijeta te je trenutno 38. na ATP ljestvici, a ovo mu je bila jubilarna deseta titula na travnatoj podlozi u karijeri.

Komentari

Povezano