Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kek nakon ispadanja: “Porazi se ne slave. Siguran sam da će ovo Šeško zabijati u budućnosti.”

Slovenska nogometna reprezentacija je u ponedjeljak ostala na pragu senzacionalnog uspjeha i plasmana u četvrtfinale Europskog prvenstva. Sa suprotne strane travnjaka je bila, na papiru, moćna reprezentacija Portugala koju su odveli sve do raspucavanja, no tamo se istaknuo briljantni vratar Diogo Costa koji je ispisao povijest Eura obranivši sva tri udarca Slovenaca s bijele točke te je pogurao svoju momčad do novog četvrtfinala.

Tim raspletom je momčad Matjaža Keka postala prva reprezentacija u povijesti Eura koja je s četiri remija ispala s natjecanja. Izbornik Slovenije i bivši trener Rijeke je završnicu susreta odgledao na tribinama jer je u 105. minuti pocrvenio, a poslije utakmice je za RTV Sloveniju rekao sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad izgubite na jedanaesterce od Portugala, postoji neka tuga. Porazi se ne slave. Ova momčad je sposobna za svašta, šteta je nesretnog kraja. Nakon primljenog gola od Srbije u posljednjoj minuti, vratilo nam se protiv Engleske i ponovno ćemo se vratiti, dečki imaju karakter, to je veliko zadovoljstvo.

O razvoju događaja na terenu:

Portugalci su imali veći posjed jer imaju veću kvalitetu pojedinaca. Mi smo rasli iz minute u minutu. Malo smo kasnili s reakcijama jer je bila već četvrta utakmica, ali smo u 116. minuti imali “meč loptu”. Išli smo sami prema golu u 116. minuti protiv Portugala koji je izgubio glavu. Siguran sam da će ovo Šeško zabijati u budućnosti. Imali smo veliku želju i na tribinama je bilo fantastično. U tim trenucima je lijepo biti izbornik reprezentacije.

62-godišnji Mariborčanin je uživao u Njemačkoj:

Turnir je prebrzo završio za mene, bio bih u Njemačkoj još nekoliko dana do sredine ljeta. Nadam se da će se to cijeniti. Kad se napravi greška s naše strane, morate imati razumijevanja, a ne odmah pljuvati. Dečki imaju kvalitetu, kao pojedinci i kao ekipa. Za dva mjeseca igramo Ligu nacija i nadam se da ćemo imati veliku podršku jer imamo tešku grupu. Apsolutno smo zaslužili veliku podršku.

Komentari

Povezano