Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kevin De Bruyne simultankom odveo City do rutinske pobjede

Manchester City je na gostovanju u Danskoj rutinski svladao domaćina Kopenhagen 3:1. Briljirao je Kevin De Bruyne koji je s golom i dvije asistencije vodio City do pobjede kojom su napravili ogroman korak prema četvrtfinalu.

Nije moglo bolje krenuti za Građane koji su poveli već u desetoj minuti. Phil Foden je dao loptu za De Bruynea koji odličnim udarcem pogađa suprotni kut za 1:0 Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je City s dominacijom u posjedu, ali nakon gola za vodstvo nisu stvarali prilike. Onda su u 34. minuti poklonili Kopenhagenu gol za povratak. Nakon krivog dodavanja Edersona, lopta je došla do Magnusa Mattssona koji s ruba kaznenog prostora vraća stvari na početak.

Da gosti na predah odu s vodstvom pobrinuo se Bernardo Silva u prvoj minuti sudačke nadoknade. De Bruyne je asistirao, a Portugalac se sjajno snašao i pogodio jedino nebranjeno mjesto za prednost Cityja.

U drugom dijelu Manchetser City je nizao promašaje. Redali su se pokušaji Jeremyja Dokua, De Bruynea, Erlinga Haalanda i ostatka ekipe, ali nisu pronalazili gol kojim bi odveli utakmicu u mirnije vode.

Do trećeg gola su ipak došli u trećoj minuti nadoknade. Ponovno je u glavnoj ulozi bio De Bruyne koji se probio kroz obranu Kopenhagena i pronašao Phila Fodena. Foden je ostao miran u završnici i zabio gol kojim je City praktički osigurao prolazak u četvrtfinale.

Komentari

Povezano