Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

KHL Sisak napravio veliki iskorak uoči početka regionalne lige

Hokejaši KHL Siska završili su s pripremnim dijelom za novu sezonu u kojoj će biti član Alps Hockey League. U odnosu na prošlu sezonu, napravljen je veliki iskorak u ligu iznad, te su jedina momčad iz Hrvatske, uz ekipe iz Slovenije, Italije i Austrije. AHL broji 13 klubova za nadolazeću sezonu.

Sisački Vitezovi upisali su tri pobjede u pet pripremnih utakmica. Slavili su u gostima kod dva kluba iz Mađarske, UTE (0:3) i Dunaujvaros (1:4), a pobjedu su upisali u jedinoj domaćoj prijateljskoj utakmici protiv Celja koja je bila i posljednja pripremna utakmica. Visoka pobjeda od 6:2 protiv Celja koji također igra AHL daje nadu za optimizam uoči premijerne sezone u novom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelci u pripremama bili su Carson Briere s pet pogodaka te braća Bruno i Vito Idžan s četiri gola. Siščani su odradili odličan prijelazni rok te su uz najbolje mlade hrvatske reprezentativce doveli i odlične inozemne akvizicije.

Prije početka AHL-a gdje igraju prvu utakmicu 26. rujna protiv Jesenica u gostima, Vitezovima predstoji igranje u prvoj rundi na Continental Cupu, natjecanje koje je nivo ispod hokejaške lige prvaka. Sisak je smješten u skupinu A koja se igra u glavnom gradu Bugarske, u Sofiji. Prvoplasirana momčad grupe prolazi u drugu rundu

Prva utakmica očekuje ih u petak protiv domaćina skupine, bugarskog Irbisa. U subotu ih očekuje okršaj s belgijskim Liege Bulldogsima, a kao šećer na kraju, u nedjelju ih čeka duel s najvećim rivalom, a to je Crvena Zvezda.

Komentari

Povezano