Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kiks Bayer Leverkusena, slavlje Schalkea

U večernjem terminu smo danas imali dvije utakmice 31. kola Bundeslige.

Bayer Leverkusenu je prioritet bio pobjeda s obzirom na to da se za 6. poziciju koja vodi u UEFA Konferencijsku ligu bore još tri kluba – Wolfsburg, Mainz i Eintracht Frankfurt. S druge strane, Schalke se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak, a uspjeli su iščupati sva tri boda u posljednjim minutama susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayer Leverkusen 1:2 Köln

Köln je prekinuo pozitivan niz Bayera koji je na domaćem terenu imao niz od 4 uzastopnih utakmica u kojima su osvajali sva tri boda. U derbi utakmici u kojoj smo vidjeli sva tri gola u prvom poluvremenu, gosti su slavili dvama pogotcima Davie Selkea, dok je za domaći sastav zabio Amine Adli. Köln je ovom pobjedom nastavio niz u gostima od 3 vezane utakmice bez poraza. Osim toga, ovo je četvrti put zaredom u međusobnom dvoboju ovih kluba u Bundesligi da domaćin nije uspio uzeti sva 3 boda.

Mainz 2:3 Schalke

U ludoj utakmici na Mewa Areni u kojoj su gosti uspjeli doći do sva 3 boda u dubokoj sudačkoj nadoknadi. Inače, Mainz ne zna za pobjedu protiv Schalkea još od 23. veljače 2019. godine kada su na domaćem terenu pobijedili rezultatom 3:0. No, okrenimo se današnjem susretu. Gosti su prvo poveli u 26. minuti pogotkom Mariusa Bultera, da bi stvari na početak vratio Leandro Barreiro Martins u 55. minuti. Samo 7 minuta kasnije, Schalke ponovo dolazi do vodstva, a strijelac je bio Tom Krauss. Domaćini opet poravnavaju rezultat golom Aarona Martina u 70. minuti. U ludoj završnici uz pomoć VAR-a, gosti su iz kaznenog udarca došli do vrlo vrijedna 3 boda u borbi za opstanak golom Bultera.

Schalke je ovom pobjedom barem privremeno izašao iz zone ispadanja te se trenutno nalaze na 14. poziciji.

Komentari

Povezano