Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kiks Brazila, Emiliano Martinez ispisao povijest Argentine

Sinoć je kompletirano 3. kolo južnoameričkih kvalifikacija za predstojeće Svjetsko prvenstvo, a na rasporedu smo imali pet susreta.

U nešto ranijem susretu, Kolumbija je ugostila Urugvaj te su u uzbudljivoj utakmici odigrali neriješenim rezultatom 2:2. Kod domaćeg sastava najbolji igrač utakmice je bio James Rodriguez koji je upisao gol i asistenciju. Najprije je zabio za vodstvo 1:0 u 35. minuti, da bi u drugom poluvremenu asistirao Mateusu Uribeu kod rezultata 2:1 u 52. minuti susreta. Urugvaj je stigao do prvog poravnanja rezultata u 47. uminuti, a strijelac je bio Mathias Olivera. Kolumbijski sastav je u 87. minuti ostao s igračem manje kada je Camilo Vargas dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, a zgoditak vrijednog boda za gostujući sastav je zabio Darwin Nunez u 91. minuti kada je bio precizan s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je na domaćem terenu minimalno slavila protiv Paragvaja rezultatom 1:0, a jedini strijelac na utakmici je bio Nicolas Otamendi zabivši gol u 3. minuti susreta. Argentina je još jednom završila utakmicu netaknute mreže što je novi argentinski rekord u glavnoj ulozi vratara Emiliana Martineza. Naime, Martinez u dresu reprezentacije nije primio gol 622 minute, a posljednji gol je primio u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru kada mu je zabio Kylian Mbappé.

Ekvador je otišao na uvijek neugodno gostovanje u Boliviji gdje su izvukli pobjedu praktički u posljednjim trenucima utakmice pobjedivši rezultatom 2:1. Mladi 16-godišnji Kendry Paez u svojem seniorskom reprezentativnom debiju doveo je Ekvador u vodstvo u 45. minuti na asistenciju Moisesa Caiceda. Domaćini su došli do poravnanja rezultata u 83. minuti susreta, a strijelac je bio Rodrio Ramallo. Ipak, Ekvadorci su uspjeli izvući pobjedu golom Kevina Rodrigueza u 96. minuti, a svoju drugu asistenciju na utakmici je upisao Caicedo.

Čile je na domaćem terenu ugostio reprezentaciju Perua te su rutinski pobijedili rezultatom 2:0, iako su otpor gostiju tek uspjeli slomiti u posljednjih 15 minuta susreta. Domaćine je u vodstvo doveo Diego Alfonso Valdes Contreras u 75. minuti susreta, a konačnih 2:0 je postavio autogolom peruanski bek Marcos Lopez u 92. minuti.

Iznenađenje večeri su priredili nogometaši Venezuele na gostovanju kod Brazila, remiziravši s rezultatom 1:1. Brazilci su došli do vodstva u 50. minuti kada je stoper Gabriel nakon ubačaja Neymara iz kornera pospremio glavom za 1:0. Domaćini su zabili i drugi gol, međutim zgoditak Viniciusa Juniora je nakon VAR intervencije poništen zbog zaleđa. U 85. minuti je uslijedio hladan tuš navijačima Brazila kada je Eduard Bello zabio za 1:1 što se nešto kasnije ispostavilo konačnim rezultatom.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano