Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kiks Majerovog Rennesa, čak 4 kluba u borbi za opstanak u Ligue 1

U sklopu 32. kola Ligue 1 na repertoaru smo imali sedam utakmica, a do sada je odigrano šest susreta.

Rennes je u gostima kod Montpelliera s igračem više kiksao i izgubio minimalnim rezultatom. Vrlo važna pobjeda Strasbourga u gostima kod Reimsa, a Nantes je u posljednjim sekundama utakmicama iščupao vrijedan bod na domaćem terenu protiv Troyesa. Praktički imamo tri sigurna putnika u drugu francusku ligu, a četiri ekipe se bore za opstanak – Brest, Nantes, Strasbourg i Auxerre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reims 0:2 Strasbourg

Reims treću uzastopnu utakmicu ne zna za pobjedu, a gosti su se pobjedom barem nakratko izvukli iz zone ispadanja te se trenutno nalaze na 15. mjestu. Strasbourg je slavio na krilima Habiba Dialla i Habiba Diarre. Imali su rezultatsku prednost na poluvremenu 0:2 koju su uspješno održali do kraja utakmice, a Diarra je dva puta asistirao za dva gola Dialla.

AC Ajaccio 0:0 Brest

Utakmica bez pogodaka, iako su domaćini bili s igračem manje od 66. minute kada je Yoann Touzghar dobio izravni crveni karton. Ajaccio je već sedmu utakmicu zaredom bez upisane pobjede, a jedan od putnika su koji gotovo sigurno ispadaju u niži rang francuskog nogometa. S druge strane, Brest je još u aktivnoj borbi za opstanak u elitnom rangu, a ovo im je četvrta uzastopna utakmica u kojoj nisu poraženi. Trenutno se nalaze u zoni ispadanja, odnosno na 17. mjestu tablice s 32 osvojena boda.

Lorient 0:1 Toulouse

U utakmici bez previše imperativa s obzirom na to da obje ekipe ne mogu ni previše gore na tablici ni previše dolje, gosti su pobijedili minimalnim rezultatom. Jedini strijelac na susretu je bio 23-godišnji Zakaria Aboukhlal kojemu je ovo osmi prvenstveni zgoditak ove sezone. Lorient je u lošem nizu od pet utakmica bez upisane pobjede, dok je ovo bila četvrta pobjeda Toulousea u posljednjih odigranih susreta.

Nantes 2:2 Troyes

Derbi donjeg dijela tablice u kojoj smo vidjeli dva pogotka u sudačkoj nadoknadi. Domaćini su poveli u 25. minuti preko Nicolasa Palloisa. Gosti su izjednačili preko Mama Baldea u 64. minuti iz jedanaesterca, a kako se tada činilo, preokreću susret u svoju korist u 90+1 kada je mladi Wilson Odobert pogodio za 1:2. Ipak, Nantes je došao do vrlo vrijednog boda u samom smiraju susreta u 90+5 kada je za konačnih 2:2 pogodio Evann Guessand na asistenciju Florenta Molleta. Troyes je još jedan od gotovo sigurnih putnika u niži rang, a nalaze se na 18. mjestu s 22 osvojena boda. Nantes se trenutno nalazi jedno mjesto iznad zone ispadanja s 32 boda.

Nice 1:2 Clermont

Nice nastavlja s lošom formom, u posljednjih pet susreta ne znaju za pobjedu, a i danas su poraženi na domaćem terenu. S druge strane, Clermontu je ovo četvrta uzastopna pobjeda. Danas su slavili na krilima Muhammeda Chama i Saif-Eddinea Khaouia. Jedini pogodak za domaćine je postigao Gaetan Laborde.

Montpellier 1:0 Rennes

Veliki kiks Rennesa s obzirom na to da su od 53. minute imali igrača više na terenu kada je izravan crveni karton dobio Teji Savanier. I dalje su u aktivnoj borbi za peto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a danas je sve izgledalo kako bi mogli doći do sva tri boda, međutim nisu uspjeli. Jedini pogodak na susretu je postigao Stephy Mavididi u 84. minuti susreta.

Komentari

Povezano