Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kina otvorila dan s dva zlata, sjajan dan i za Kazahstan

Već prvi dan Olimpijskih igara je krenula i žetva medalja u različitim sportovima, a ona prva, brončana u streljaštvu u disciplini 10 metara zračnom puškom za mješovite timove je otišla u Kazahstan.

Kazahstanu je to bila prva medalja u ovoj disciplini u povijesti, a u streljaštvu su je zadnji put osvojili još 1996. u Atlanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu nije bio kraj njihovom veselju jer se u judu u finalu za muškarce do 60 kilograma borio njihov predstavnik Yeldos Smetov koji je nažalost po domaćine svladao Francuza Luku Mkheidzea i donio ovoj državi prvo zlato u judu u povijesti.

A dan je na savršen način otvorila Kina koja je osvojila zlato još u ranim satima u streljaštvu u gore spomenutoj disciplini, dok su drugo osvojili u skokovima u vodu.

Ženski tandem Chang – Chen je pomeo konkurenciju te je razlika između njih i drugoplasiranih djevojaka bila druga najveća na popisu natjecateljica.

U judu smo gledali i borbu žena do 48 kilograma, a zlatna je bila Natsumi Tsunoda koja je nakon tri osvojena Svjetska prvenstva napokon dočekala i zlato na Olimpijskim igrama.

Prvog dana Igara smo gledali i utrke na kronometar u biciklizmu gdje nije bilo većih iznenađenja. Prvi favorit, Belgijac Remco Evenepoel je očekivano došao do zlata s gotovo 15 sekundi bržim vremenom od Talijana Filippa Ganne, a broncu je osvojio još jedan Belgijac, Wout van Aert.

Kod žena je najbrža bila Australka Grace Brown koja je propisno razbila konkurenciju. Srebrna Anna Henderson iz Velike Britanije ja kasnila minutu i pol, a za 87 stotinki je bila brža od brončane Chloe Dygert iz SAD-a.

Komentari

Povezano