Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kineskinja prekinula najdulji niz poraza u povijesti tenisa

Kineska tenisačica Shuai Zhang je napokon ostvarila svoju prvu pobjedu poslije preko 600 dana posta. Ona je u prvom kolu WTA turnira u Pekingu u dva tiebreaka, sa 7:6, 7:6, porazila McCartney Kessler, 65. tenisačicu s WTA ljestvice.

Početak meča nije obećavao jer je trenutno 595. tenisačica svijeta izgubila svoj prvi početni servis gem, dok je Amerikanka svoje servis gemove osvajala sve do servisa za set. Tada Kessler kod 5:4 spašava dvije break lopte, no Zhang koristi treću i ostaje u setu. U konačnici je tiebreak dobila sa 7-5 i povela s 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu su obje tenisačice po tri puta gubile svoje servis gemove, a Zhang je pritom kod vodstva od 5:4 propustila i jednu meč loptu. Na kraju ju to ipak nije koštalo jer je tiebreak drugog seta dobila s glatkih 7-1 za plasman u drugo kolo turnira u kojem će igrati protiv osme tenisačice svijeta, Emme Navarro.

Zhang je tako prekinula niz od čak 24 uzastopna poraza što je ujedno i najdulji niz tenisača ili tenisačice bez pobjede u povijesti Open ere. 35-godišnjakinja je u svojoj karijeri osvojila tri WTA titule u pojedinačnoj konkurenciji, dok je dvostruka osvajačica Grand Slama u konkurenciji parova zajedno sa Samanthom Stosur (Australian Open 2019., US Open 2021.) te je njezin najbolji plasman na WTA ljestvici – 22. mjesto.

Komentari

Povezano