Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kineskinja nevjerojatnim nizom poraza ispisala tenisku povijest

Protekle večeri je započeo snažni Masters turnir u Cincinnatiju gdje su se skupili najbolji tenisači i tenisačice, a današnji dan je započeo novim teniskim rekordom. Nažalost, radi se o negativnom rekordu po broju uzastopnih poraza.

Ruska tenisačica Diana Shnaider se trenutno nalazi u briljantnoj formi što je pokazala rutinskom pobjedom od 6:1, 6:4 nad Shuai Zhang u prvom kolu turnira u SAD-u. Kineskinji je to bio čak 22. uzastopni poraz na WTA nivou čime je ispisala tenisku povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je dosad držala rekord samo u ženskoj konkurenciji, sada je prestigla i onaj muški kojeg je držao Vince Spadea s 21 uzastopnim porazom između listopada 1999. godine i lipnja 2000. godine. Zhang je posljednju pobjedu ostvarila 31. siječnja 2023. godine kada je u Lyonu sa 6:3, 6:2 svladala Amerikanku Madison Brengle.

35-godišnjakinja je u svojoj karijeri osvojila tri WTA titule u pojedinačnoj konkurenciji, dok je dvostruka osvajačica Grand Slama u konkurenciji parova zajedno sa Samanthom Stosur (Australian Open 2019., US Open 2021.) te je njezin najbolji plasman na WTA ljestvici – 22. mjesto.

Komentari

Povezano