Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Klub iz Andore upisao rekordnu pobjedu nad mostarskim Veležom

Pomalo se zagrijava nova klupska nogometna sezona, a danas su u tijeku i utakmice prvog pretkola UEFA-ine Europa lige i Konferencijske lige. U drugo navedenoj svoj je uzvrat danas odigrao i jedan od predstavnika Bosne i Hercegovine – mostarski Velež.

Rođene je ždrijeb pomilovao dodijelivši im jednog od laških protivnika u vidu andorskog Inter d’Escaldesa. Ipak, u prvoj su utakmici odigranoj u Mostaru dvije momčadi remizirale odigravši 1:1, da bi danas klub iz susjedne nam države teško stradao na Pirinejima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Inter je na koncu slavio s visokih 5:1 i tako upisao najveću pobjedu nekog andorskog kluba u povijesti UEFA-inih natjecanja. Osim teškog poraza i ranog ispadanja iz Europe, navijače Veleža boljeti će i činjenica da je iskusni Nermin Haskić pri rezultatu 0:0 promašio jedanaesterac, da bi Velež prva dva pogotka primio u 44. minuti i drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena.

Golom našeg Ante Oreča Velež se uspio vratiti na 2:1, no Andorci zabijaju samo četiri minute kasnije za povratak u “hendikep” rezultat. Pogocima u 84. i 92. minuti dovršen je posao. Nakon što su prošle godine propustili uloviti vlak za Europu, ove su godine igrači Veleža sišli na prvom peronu…

Interu je ovo peta uzastopna sezona u Europi te četvrti put da su izbacili nekog protivnika. Prošle su sezone ispali od škotskog Hiberniansa, no u prvoj su ih utakmici šokantno pobijedili 2:1. Vlasnik najvećih dosadašnjih pobjeda iz Andore bila je FC Santa Coloma koja je u ljeto 2021. s 4:0 pobijedila gibraltarski Mons Calpe, dok su lani s 3:0 (nakon produžetaka) pobijedili Sutjesku iz Nikšića.

U idućem pretkolu ih čeka puno teži posao. Tamo će igrati protiv grčkog AEK-a koji je prošle sezone iz Lige prvaka izbacio zagrebački Dinamo.

Komentari

Povezano