Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Klub s dna ljestvice škotske lige po prvi put u povijesti svladao Rangers

Tek što su se slegli dojmovi o fantastičnoj utakmici između Celtica i Rangersa otprije sedam dana, a danas su nogometaši Rangersa zadobili snažan udarac za ambicije osvajanja titule prvaka Škotske. Izabranici Phillipea Clementa su na gostovanju kod pretposljednjeg Ross Countyja doživjeli neočekivan poraz od 3:2.

Rangers je u današnji ogled ušao s četiri boda manje od Celtica, ali uz dvije utakmice manje pa su po bodovima po susretu bili vodeća momčad škotskog Premiershipa. Nakon što je stoper domaćih Jack Baldwin već u 15. minuti zatresao vlastitu mrežu, činilo se kako Ross County čeka dug dan. Ipak, nije bilo tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog poluvremena koje su obilježile promašene velike prilike, kombinirano njih pet, nogometaši Ross Countyja su poslije samo pet minuta igre u drugom dijelu prešli u vodstvo. Simon Murray i George Harmon su bili strijelci za naznaku senzacije.

Clement se već u 54. minuti odlučio na trostruku izmjenu prilikom koje je iz igre izvadio i povremenog hrvatskog reprezentativca Bornu Barišića koji je susret završio s tri ključna dodavanja, tri otklonjene opasnosti, 3/3 osvojena duela, 3/8 točnih dugih lopti i 2/4 uspješna centaršuta.

Nisu ni te promjene dale rezultat, dapače, Ross County je povećao prednost u 69. minuti preko Josha Simsa. Do kraja susreta je na travnjaku Global Energyja postojala samo jedna momčad, ona gostujuća, koja je bila u potrazi za golovima.

Do jednog su došli u 89. minuti kada je James Tavernier bio precizan s bijele točke, ali do boda nisu uspjeli doći unatoč svim naporima i susret je okončan pobjedom domaćih od 3:2. Koliko je to velik rezultat dovoljno pokazuje činjenica da je Ross County po prvi put u povijesti slavio nad Rangersima i to u 25. međusobnom susretu.

Nakon nepotpunog 33. kola, Celtic je vodeći sa 78 bodova, četiri više od Rangersa koji ima utakmicu manje, dok je Ross County još uvijek pretposljednji s 30 bodova.

Komentari

Povezano