Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Klupski nogomet bogatiji za još jedno natjecanje

Nakon Lige prvaka, Europa lige, Konferencijske lige i Superkupa na strani UEFA-e te Cope Libertadores, Cope Sudamericne, Recope Sudamericane i Suruga Bank Championshipa (utakmice između osvajača Copa Sudamericane i japanskog J League Cupa) na strani CONMEBOL-a te međusobnih natjecanja u kojem se mogu susretati europske i južnoameričke ekipe poput FIFA Svjetskog klupskog prvenstva, od ove ćemo sezone imati još jedno – UEFA-CONMEBOL Club Challenge/Desafío de Clubes.

Riječ je o natjecanju u kojem će se susresti osvajač Cope Sudamericane, drugog najjačeg južnoameričkog klupskog najtecanja nakon Cope Libertadores i osvajač Europa lige, ekvivalentnog europskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica će se odigrati 19. srpnja u Sevilli na Ramón-Sánchez Pizjuán stadionu između Seville i ekvadorskog Independiente del Vallea i bit će posvećena Antoniu Puerti, kapetanu Seville koji je 2007. tragično izgubio život za vrijeme utakmice.

I dok o Sevilli uglavnom znamo sve, ekvadorski Independiente del Valle je nešto veća nepoznanica. Riječ je o ekipi koja dolazi iz Sanloquija, predgrađa glavnog ekvadorskog grada Quita. Najveći uspjesi kluba sežu u 2016. godinu kad su igrali finale Cope Libertadores, a 2019. i 2022. su osvajali Copu Sudamericanu. Uz to, 2021. godine su osvojili ekvadorsko prvenstvo, a kroz njihove su redove prošli Jefferson Montero, Junior Somoza, Arturo Mina, Cristian Ramires, Moises Caicedo i Piero Hincapie.

Jedna od najvećih zvijezdi ekipe je 16-godišnji Kendry Paez, 3 miljuna vrijedan igrač za kojeg je već neko vrijeme zainteresiran Chelsea, iako je u seniorskoj karijeri odigrao tek 12 utakmica. Zanimljivo, pogodak je postigao u svom seniorskom debiju, 25.2. ove godine protiv Mushuc Rune u ekvadorskom prvenstvu, a na nedavno odigranom U20 Svjetskom prvenstvu u 4 utakmice postigao je 1 gol i upisao 3 asistencije vodeći svoju reprezentaciju do 1/16 finala u kojem su izgubili od Južne Koreje.

Komentari

Povezano