Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Knicksi i Warriorsi pobjedama produljili sezone

NBA doigravanje se nastavilo u jakom tempu pa smo tako večeras gledali utakmice u Madison Square Gardenu te Chase Centru gdje su obje domaće momčadi uknjižile pobjede čime su njihove sezone još uvijek aktivne.

[5] New York Knicks – Miami Heat [8] 112:103 (2-3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto su tvrđi bili obruči na samom početku utakmice u Madison Square Gardenu pa je poslije uvodne trice Juliusa Randlea, sljedećih šest šuteva s distance završilo promašajima. Prosječan hrvatski ljubitelj košarke je u uvodnim minutama zasigurno žalio što je ostao budan kako bi pogledao ovu utakmicu, a tome u korist govori i kombinirano 9 izgubljenih lopti i 37% šuta iz igre u prvih 7 minuta.

Prva četvrtina je uvjerljivo pripala gostima koji su vodili s 24:14 ponajviše zahvaljujući poenima iz tzv. drugih šansi. Miami je uhvatio 6 skokova u napadu koji su im donijeli čak 13 poena, dok Knicksi nisu uspjeli poenima naplatiti niti jedan od 4 skoka u napadu. Na koncu, stvarno jedna loša četvrtina obilježena s 13 izgubljenih lopti i 33% šuta obiju ekipa pa smo se samo mogli nadati boljemu. Što se strijelaca tiče izdvajamo Maxa Strusa koji je ubacio 8 poena za Heat.

MSG je proključao nakon što domaći momci drugu dionicu otvorili serijom od 10:2 poslije tek dvije minute igre. Grimes i Barrett su pogodili dvije otvorene trice, Toppin je zabio poslije alley-oopa, dok je Brunson ubacio floater prije nego što je Spoelstra pozvao minutu predaha. Nimalo taj timeout nije poremetio domaću momčad koja s novih 8 uzastopnih poena proširuje niz na početku druge četvrtine na 18:2 te tako dolaze u vodstvo od 6 poena razlike.

Knicksi su na poluvrijeme otišli s vodstvom od 50:47 nakon step-back trice Juliusa Randlea samo 0.6 sekundi prije kraja prvog dijela. Tom tricom je i on postao dvoznamenkast kao i RJ Barrett s 10 poena, dok ih je predvodio Jalen Brunson s 18 poena, a posebno je inspiriran bio u drugoj četvrtini u kojoj je postigao čak 13. S druge strane su se izdvojili Bam Adebayo i Jimmy Butler s po 12 ubačaja.

Knicksi, točnije Jalen Brunson, RJ Barrett i Julius Randle, su razmontirali Miami u prvoj polovici treće četvrtine te su serijom od 22:7 došli do vodstva od 72:54. Brunson je ubacio 8 poena, dok su Randle i Barrett zabili po 7 u tom razdoblju u kojem se činilo da je susret prelomljen. Isti trojac je zabio i preostalih 12 poena do kraja treće dionice koju su Knicksi okončali s vodstvom od 84:74.

Nije ni to pokolebalo uporni Miami pa s dvije trice Kylea Lowryja smanjuju na samo -4 osam minuta prije kraja. Do prostora za zrak Knicksi stižu Brunsonovom tricom, no već u sljedećem napadu Miamija istom mjerom odgovara Duncan Robinson. U posljednje tri i pol minute se ušlo s vodstvom Knicksa od +5, a onda Butler najprije pogađa šut s poludistance pa na drugom kraju terena blokira Barrettov šut za tri poena te na koncu pogađa jedno od dva slobodna bacanja za samo -2.

Uslijedio je još jedan ne baš najbolji napad domaćih koji završava Barrettovim promašajem, no to popravlja Hartenstein zakucavanjem poslije skoka u napadu. Kanađanin se za spomenuti promašaj iskupio s dva pogođena slobodna bacanja u napadu poslije toga za novih +6. Na drugoj strani parketa je Quentin Grimes ukrao loptu, večeras indisponiranom, Jimmyju Butleru, dok Barrett u sljedećem napadu nije uspio izvesti loptu na vrijeme pa Miami dobiva poklon kojeg Adebayo iskorištava zakucavanjem.

Do kraja susreta smo još vidjeli dva poena Barretta s crte slobodnih bacanja, jedno pogođeno bacanje Mitchella Robinsona i polaganje Juliusa Randlea za konačnih 112:103. Spektakularan susret je odigrao Jalen Brunson koji je s 38 poena, 9 skokova i 7 asistencija za svih 48 minuta provedenih na parketu poveo Knickse do smanjenja na 3-2 u seriji. Ispomoć je imao u vidu RJ Barretta koji je ubacio 26 poena uz 7 skokova te Juliusa Randlea koji je zabio 24 poena. U redovima poraženih je Jimmy Butler ubacio 19 poena, 9 asistencija i 7 skokova, Bam Adebayo je zabio 18 uz 8 skokova, dok je Duncan Robinson s pet trica brojao do 17 poena.

[6] Golden State Warriors – LA Lakers [7] 121:106 (2-3)

Warriorsi mnogo bolje otvaraju susret u Chase Centru te poslije 8 poena Draymonda Greena i još po jednom tricom Andrewa Wigginsa, Gary Paytona II i Stephena Curryja imaju prednost od uvjerljivih 17:5. Darwin Ham nije dugo čekao te u tom trenutku poziva timeout što je donijelo rezultate pošto Lakersi serijom od 11:4 smanjuju na -5. Usprkos tome što su postigli čak 7 trica iz 12 pokušaja, domaći košarkaši na predah poslije prve četvrtine odlaze sa samo +4. Uz već spomenutih 8 poena Greena, istaknut ćemo dvije trice i 6 poena Mosesa Moodyja te Curryjeve četiri asistencije. Kod Lakersa je vrlo rano krenuo dominirati Anthony Davis s 13 postignutih poena.

Gosti do prvog vodstva dolaze tricom LeBrona Jamesa za 34:32, a onda su uslijedila izmjenjivanja u vodstvu. Bilo je izjednačeno sve do rezultata 54:54, međutim Warriorsi serijom od 16:5 završavaju četvrtinu s vodstvom 70:59. Šlag na tortu te serije je bila trica Stephena Curryja sa zvukom sirene. Curry je poluvrijeme okončao s 12 poena i 6 asistencija, Draymond Green s 14, dok je najbolji strijelac u redovima branitelja naslova bio Andrew Wiggins sa 16 poena. S druge strane je Anthony Davis ubacio 18 poena, a LeBron James 17.

Obje momčadi su šutirale iznad 50% – Lakersi 57%, a Warriorsi 54%. Razliku je napravio šut domaćih s distance jer su oni postigli 11 trica iz 21 pokušaja, dok su gosti zabili 5 iz 10 pokušaja.

Warriorsi su već nakon uvodne tri minute drugog dijela +11 pretvorili u +18, a poslije toga za Lakerse nije bilo povratka. Iako nisu postigli niti jednu tricu u trećoj četvrtini, Warriorsi su uspjeli obraniti prednost od 11 poena razlike stečenu u prvom poluvremenu.

Nakon trice Austina Reavesa, Lakersi su se 5 i pol minuta prije kraja ipak uspjeli spustiti na jednoznamenkast zaostatak od -9, no više od toga nisu mogli jer Stephen Curry s 5 uzastopnih poena u sljedeća dva poništava sve. Warriorsi su na koncu slavili sa 121:106 čime su smanjili na 3-2 u seriji.

Do pobjede su ih predvodili Stephen Curry s 27 poena i 8 asistencija, Andrew Wiggins s 25 poena i 7 skokova te Draymond Green s 20 poena i 10 skokova. Kod poraženih je LeBron James zabio 25 uz 9 skokova, dok je Anthony Davis ubacio 23 poena uz 9 skokova, ali je utakmicu napustio nešto ranije zbog ozljede glave u četvrtoj četvrtini.

Komentari

Povezano