Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Knicksi na 3-1, Warriorsi izbjegli metak i izjednačili na 2-2

Večeras smo u europskom terminu gledali dvije utakmice NBA doigravanja, a u obje su slavili domaći košarkaši. Knicksi su poveli s 3-1 u seriji protiv Cavaliersa, dok su Warriorsi izjednačili na 2-2 protiv Kingsa.

[5] New York Knicks – Cleveland Cavaliers [4] 102:93 (3-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Knicksi su večeras u Madison Square Gardenu svladali Cleveland Cavalierse zahvaljujući odličnoj četvrtoj četvrtini u kojoj su RJ Barrett i Josh Hart prelomili susret u korist svoje momčadi.

U posljednju dionicu se ušlo rezultatom 73:71 za Knickse, a Cavsi nakon dvije minute igre u četvrtoj četvrtini dolaze do izjednačenja od 75:75. Ipak, domaća momčad serijom od 9:2 ponovno preuzima vodstvo i u principu rješava pitanje pobjednika s obzirom na to da se gosti do kraja susreta nisu primaknuli na manje od 7 poena zaostatka.

Domaće su do pobjede predvodili Jalen Brunson s 29 poena, 6 skokova i 6 asistencija, RJ Barrett s 26 poena od kojih je 10 zabio u posljednjih 12 minuta te Josh Hart koji je postigao 19 poena (8 u posljednjoj četvrtini) uz 7 skokova. Kod poraženih je Darius Garland ubacio 23 poena uz 10 asistencija, a jako je podbacila njihova prva vedeta Donovan Mitchell koji je zabio svega 11 poena na 28% šuta iz igre i uz 6 izgubljenih lopti.

Iako su ekipe bile poprilično podjednake što se šuta iz igre tiče jer su Cavsi bili precizniji u šutu za 2 poena za 1% (55-54), a Knicksi u šutu za 3 poena za isti postotak (27-26), prevagu su činili poeni iz drugih prilika jer su domaći košarkaši uhvatili čak 17 napadačkih skokova, a čak njih 7 je uhvatio Mitchell Robinson, a Obi Toppin 5.

Serija se vraća u Cleveland gdje se peta utakmica igra u noći sa srijede na četvrtak od 01:00 po našem vremenu. Knicksi će te večeri imati priliku ostvariti tek drugu pobjedu u playoff seriji u posljednjih 20 sezona. Po tom parametru su od njih gori samo Charlotte Hornetsi koji nemaju niti jednu pobjedu.

[6] Golden State Warriors – Sacramento Kings [3] 126:125 (2-2)

Branitelji naslova su u jako uzbudljivoj utakmici uspjeli doći do pobjede iako su gosti imali šut za pobjedu.

U prvoj četvrtini smo vidjeli čak 12 izmjena u vodstvu, a Sacramento je tricom De’Aarona Foxa devet sekundi prije kraja, vodio s 32:31. Fox je tim košem postao prvi košarkaš na utakmici s dvoznamenkastim brojem poena – 10.

Kingsi su bolje započeli i drugu četvrtinu pa su serijom od 13:5 dosegnuli, ispostavit će se, najveće vodstvo na utakmici od +9. Nije to vodstvo bilo dugog vijeka jer Warriorsi svojom serijom od 9:0 izjednačavaju na 45:45. Nakon nekoliko izjednačenja, košem Domantasa Sabonisa Kingsi ponovno dolaze do prednosti od 9 poena razlike, no do kraja poluvremena se ta prednost topi i nakon druge trice Stepha Curryja pada na samo 1 poen. Ipak, najbolje poluvrijeme dosadašnjeg dijela serije, tricom 6 sekundi prije kraja poluvremena okrunjuje Keegan Murray koji je u tom trenutku brojao 15 poena, a Kingsi su na predah otišli s vodstvom od 69:65.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju domaćini pa serijom od 11:5 prelaze u vodstvo od 2 poena razlike nakon 10. poena Draymonda Greena kojemu je ovo bila prva utakmica u doigravanju s dvoznamenkastim poenterskim učinkom. Uslijedilo je razdoblje izjednačenosti, a onda “Ratnici” serijom od 20:9 u posljednjih 6 minuta završavaju četvrtinu prvim dvoznamenkastim vodstvom na utakmici.

Gotovo svih 10 poena zaostatka su Kingsi izbrisali za dvije i pol minute u četvrtoj četvrtini jer su nakon koša uz iznuđeno slobodno bacanje Daviona Mitchella spustili zaostatak na samo 1 poen razlike, a povratak u vodstvo je donio Malik Monk svojim polaganjem za 107:106. Nakon toga je Curry preuzeo uzde igre pa je sa 7 svojih poena još jednom vratio svoju momčad u vodstvo.

U posljednje 4 i pol minute smo ušli s vodstvom Warriorsa od pola koša, a ubrzo su Stephen Curry i Klay Thompson svojim tricama povećali prednost na +5. Tolika je prednost Warriorsa bila na ulasku u posljednju minutu ponajviše zahvaljujući odličnom igrom domaćih u obrani gdje su se blokadama istaknuli Andrew Wiggins i Draymond Green. Nakon toga neshvatljiva pogreška Curryja koji poziva timeout u situaciji kada ga oni više nisu imali što rezultira tehničkom pogreškom koju pogođenim slobodnim bacanjem iskorištava Malik Monk, a Kingsi su tu situaciju dodatno iskoristili tricom De’Aarona Foxa kojom su 29 sekundi prije kraja utakmice još jednom spustili zaostatak na samo poen razlike.

Curry u sljedećem napadu promašuje zicer za odlazak na +3 nakon čega Kingsi osiguravaju skok i uzimaju timeout. Na semaforu je ostalo svega 11 sekundi, a gosti su uspjeli iskreirati otvoren šut za pobjedu jer su Curry i Green udvojili Foxa, a on dodaje za Harrisona Barnesa koji promašuje otvorenu tricu sa zvukom sirene i “Ratnici” preživljavaju.

Warriorse su do slavlja predvodili Stephen Curry s 32 poena, Klay Thompson s 26, a preko 20 je brojao i Jordan Poole s 22 poena. Andrew Wiggins je uz 18 ubačenih poena imao i 8 skokova te 4 blokade, dok je Draymond Green flertovao s “triple-doubleom” s 12 poena, 10 skokova i 7 asistencija.

Kod poraženih je De’Aaron Fox postigao 38 poena uz 9 skokova, dok je Keegan Murray zabio 23 uz 7 skokova. Serija se vraća u Sacramento, a petu utakmicu ćemo gledati u noći sa srijede na četvrtak u 04:00.

Komentari

Povezano