Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Knicksi predvođeni Brunsonom poveli 3-1 protiv 76ersa

U ranom terminu u 19:00 h po našem vremenu mogli smo pogledati četvrtu utakmicu serije Philadelphia 76ersa i New York Knicksa u kojoj su gostujući Knicksi slavili rezultatom 97:92.

Bio je ovo šuterski spor ulazak obje momčadi u susret koje su kombinirale za 2/15 za tri poena u prvoj dionici, no to domaćinima predvođenim prošlosezonskim MVP-jem i kraljem reketa Joelom Embiidom nije bio toliki problem te su na krilima njegovih deset poena ostvarili vodstvo od +10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jalen Brunson, koji je postigao 12 od ukupnih 17 poena u početnih 12 minuta, bio je predvodnik povratka svoje momčadi u drugoj četvrtini sa svojih 11 poena (5/6 iz igre u drugoj četvrtini) i šest asistencija zahvaljujući kojima su Knicksi 5 minuta i 31 sekundu prije kraja prvog poluvremena ostvarili svoje prvo vodstvo od samog početka susreta.

Deset poena Tyresea Maxeya i važne trice Kylea Lowryja i Kellyja Oubrea Jr.-a djelomično su ugasile nastali požar uzrokovan naletom igrača iz Big Applea što je bilo dovoljno za vodstvo od dva razlike domaćina na pauzi pri rezultatu 49:47.

Bila je ovo naznaka dominantne partije Brunsona koji je na odmor otišao s 23 poena i sedam asistencija, a vrijedi spomenuti i nezgodu našeg Bojana Bogdanovića kojem se u prvom dijelu Nicolas Batum u želji dolaska do lopte bacio pod noge te mu prouzrokovao ozljedu gležnja zbog koje se naš reprezentativac uputio prema svlačionici i propustio ostatak utakmice. Prva imena Sixersa bili su Embiid (18 poena) i Maxey (16 poena).

U nastavku Sixersi su nastavili s boljom igrom, napravivši 12:4 niz u prve četiri minute drugog dijela koji im je omogućio dvoznamenkasto vodstvo. Svaki sastav Toma Thibodeaua krasi požrtvovnost i neumornost do zadnje sekunde svake utakmice, pa i ovi Knicksi pri deficitu nisu posustali u nijednom trenutku te su zahvaljujući eksploziji nevjerojatnog Brunsona (15 poena u trećoj dionici) poveli minimalnim vodstvom pri ulasku u posljednjih 12 minuta.

Bila je ovo prava playoff završnica gdje su poeni obje momčadi dolazili na kapaljku. Gostujući Knicksi su u početku etape ubrzo +1 povisili na +5, a ta na prvi pogled malena razlika Sixersima je bila prevelika za sustići jer su šutirali 6/23 iz igre u četvrtoj četvrtini. Ozljedom načeti Embiid u završnici je postigao jedan, a druga zvijezda Grada bratske ljubavi Tyrese Maxey svega pet poena.

U iznimno važnoj pobjedi Knicksa kojom su poveli 3-1 u seriji Jalen Brunson postigao je čak 47 poena što je najviše poena u playoffu ijednog Knicka u povijesti lige, a playmaker New Yorka na povijesni učinak dodao je i deset asistencija. Brunsonov partner u zločinu bio je OG Anunoby s double-doubleom od 16 poena i 14 skokova.

Zvijezde 76ersa su slabo šutirale iz igre, no Embiid je idalje ostvario 27 poena uz deset skokova, dok je Maxey dodao 23 poena.

Serija, koja je sada na 3-1 u korist Knicksa seli se nazad u New York gdje će domaćini u noći s utorka na srijedu u 01:00 h imati priliku proći u polufinale Istočne konferencije.

Komentari

Povezano