Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Knicksi šaptom pali u Kaseya Centru

Košarkaši Miami Heata su večeras u ”europskom” terminu uvjerljivo nadigrali New York Knickse na domaćem parketu te su slavili sa 105:86 za vodstvo od 2-1 u seriji.

Domaći košarkaši su na samom početku preuzeli kontrolu nad utakmicom pa su već poslije 6 i pol minuta vodili s dvoznamenkastom razlikom. U tom trenutku je 19:8, a na predah su otišli s 29:21 nakon što je Jalen Brunson sa svojih 7 uzastopnih poena u završnici smanjio deficit. Brunson je prvu četvrtinu okončao s 9 poena, a više od njega je zabio samo Jimmy Butler – 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami je nastavio s fantastičnom igrom te su nakon trice Kylea Lowryja poveli s čak 19 poena razlike što će i ostati najveća razlika kojom su košarkaši Erika Spoelstre vodili u prvom dijelu. Knickse je s dvije trice u životu držao Immanuel Quickley, ali Miami na poluvrijeme odlazi s 13 poena prednosti – 58:45.

Obje momčadi su šutirale ispod 25% za 3 poena – Miami 4/18 (22%), 3/17 (17%), a gosti su imali i velikih problema s kontrolom lopte pa na pauzu odlaze s 9 izgubljenih. Također su obje momčadi imale po jednog košarkaša s dvoznamenkastim brojem poena. Za Miami je 15 poena zabio Jimmy Butler, dok je Jalen Brunson zabio 14 za Knickse.

Heat je drugo poluvrijeme započeo serijom od 15:7 te su po prvi put na utakmici došli do vodstva od preko 20 poena razlike (21). U tom trenutku je utakmica izgubila rezultatsku napetost, a najzanimljiviji trenutak treće dionice je bilo koškanje Codyja Zellera i Juliusa Randlea 15 sekundi prije kraja četvrtine što je rezultiralo s par tehničkih pogrešaka.

Miami je do kraja susreta lagano dovršio posao i slavio s 19 poena razlike čime su poveli s 2-1 u seriji.

Jimmy Butler je još jednom bio najbolji strijelac Miamija s 28 poena, dok su dvoznamenkasti bili i Max Strus s 19 poena, Bam Adebayo sa 17 te Kyle Lowry s 14 poena. Kod poraženih je Jalen Brunson bio najefikasniji s 20 poena, dok je Josh Hart zabio 15 uz 12 skokova. Četvrta utakmica je na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak od 1:30 po našem vremenu.

Komentari

Povezano