Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Srbi preživjeli opuštanje u drugom dijelu, Slovenija, SAD i Španjolska lako do pobjede

Popodnevni program Svjetskog prvenstva u košarci pružio nam je zanimljive oglede. Španjolci su pobjedom nad Brazilom osigurali prvo mjesto, dok su Slovenci, Srbi i Amerikanci lako došli do pobjede.

Gruzija – Slovenija 67:88

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mučenja u prvoj četvrtini, Slovenci predvođeni Lukom Dončićem su lako došli do pobjede nad Gruzijom. Dončić je imao 34 poena, deset skokova i šest asistencija.

Presudila je druga četvrtina koju je Slovenija dobila s 29:16. Nakon toga bilo je samo pitanje koliko će razlike biti na kraju utakmice.

Portoriko – Srbija 77:94

Unatoč opuštanju u drugom dijelu, Srbija je bez velikih poteškoća došla do pobjede nad Portorikom. Predvodili su ih Bogdan Bogdanović i Nikola Jović sa 17 poena.

Već nakon prvog poluvremena Srbija je imala prednost od 30 koševa prednosti. Uslijedilo je opuštanje uslijed kojeg je Portoriko smanjio zaostatak na deset razlike, ali više od toga nisu mogli i na kraju je to bila rutinska pobjeda Srbije koja je praktički osigurala prvo mjesto.

Grčka – SAD 81:109

Poslije ždrijeba grupne faze dvoboj između Grčke i SAD-a bio je jedan od najiščekivanijih. Ipak, otkazivanjem Giannisa SAD je postao izraziti favorit što su potvrdili i danas.

Najbolji u redovima Amerikanaca bio je Austin Reaves s 15 poena, dok je Grčku predvodio Georgios Papagiannis sa 17.

Brazil – Španjolska 78:96

Najneizvjesniji dvoboj dana bio je onaj u grupi G. Tamo je Španjolska nakon velike borbe svladala Brazil i osigurala prvo mjesto u grupi.

Uspjeli su Španjolci slomiti otpor Brazilaca u posljednjoj četvrtini koju su dobili 32:19. Španjolce su predvodili Santi Aldama i Willy Hernangomez, dok je kod Brazila Bruno Caboclo bio najbolji.

Komentari

Povezano