Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kolumbija i Maroko posljednji putnici u osminu finala, Njemačka ispala

Danas su odigrane posljednje dvije utakmice grupne faze na Svjetskom prvenstvu za žene. Grupa čiji smo rasplet danas gledali je grupa H. Tamo su uoči početka kola prve bile Kolumbijke sa šest bodova, dok su iza njih bili Njemačka i Maroko s tri boda. Posljednja uoči zadnje utakmice je bila Južna Koreja bez bodova.

U utakmici Kolumbije i Maroka, Maroko je došao do velike pobjede. Golom Anisse Lahmari u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena Maroko je slavio 1:0. S obzirom na kiks Njemačke u drugoj utakmici igračice Maroka su uspjela proći grupu u povijesnom nastupu na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometašicama Njemačke je nakon neočekivanog poraza od Kolumbije trebala pobjeda protiv Južne Koreje za prolazak skupine. No, Nijemice su ponovno razočarale i odigrale 1:1 pa su dvostruke osvajačice ispale već u grupnoj fazi.

Krenulo je grozno za Njemačku koja je pala u zaostatak već u šestoj minuti golom Cho So-hyun. Do poluvremena je rezultat izjednačila kapetanica Alexandra Popp. Istoj igračici je VAR poništio gol za 2:1 u 58. minuti.

Njemačka je nakon toga napadala i nizala prilike, ali nisu uspjevale pronaći put do mreže. Najveću priliku propustila je Lena Oberdorf koja je iz velike blizine pucala ravno u Kim Jung-mi na golu Južne Koreje.

Pridružile su se tako Nijemice Italiji i Brazilu kao ekipa od koje se očekivalo kako može doći daleko, a turnir napušta već u grupnoj fazi. Sada imamo kopletirano svih osam parova osmine finala koja kreće u subotu.

Parovi osmine finala:
Švicarska – Španjolska
Nizozemska – Južna Afrika
Japan – Norveška
Švedska – SAD
Australija – Danska
Francuska – Maroko
Engleska- Nigerija
Kolumbija – Jamajka

Komentari

Povezano