Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kolumbijke minimalno slavile protiv Jamajke

Prvu od posljednje dvije utakmice osmine finala odigrale su nogometašice Kolumbije i Jamajka. Kolumbija je bila bolja kroz susret te je na kraju zasluženo slavila 1:0.

Najbolju priliku u nesadržajnom prvom dijelu imale su Kolumbijke u 29. minuti. Tada je Daniela Arias ostala nečuvana nakon prekida i glavom pucala ravno u vratarku Jamajke Rebeccu Spencer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolumbija je odlučnije krenula u drugi dio i nakon samo sedam minuta nastavka povela. Ana Guzman je pronašla usamljenu Catalinu Usme u sredini, a Usme svojim drugim golom na turniru dovodi Kolumbijke u prednost.

Preuzela je Jamajka inicijativu nakon primljenog pogotka u potrazi za izjednačenjem. Ipak, većinom su ti pokušaji bili jalovi, bez pravih prijetnji za gol Kolumbijki kojeg čuva Catalina Perez.

Najbliže izjednačenju Jamajka je bila u 82. minuti. Drew Spence je ostala sama na deset metara od gola. No, njezin udarac glavom otišao je malo pored gola i propala je sjajna prilika za Jamajku da izbore produžetke.

U 86. minuti Kolumbijke propuštaju sjajnu priliku za rješavanje susreta. Ostala je nečuvana Leicy Santos koja je odlično pokušala, ali je njezin udarac završio na stativi.

Nisu Kolumbijke kažnjene zbog tog promašaja te je ostalo 1:0. U četvrtfinalu ih čeka dvoboj s Engleskom koja je jučer nakon jedanaesteraca izbacila Nigeriju.

Komentari

Povezano