Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kolumbija s igračem manje svladala Urugvaj i izborila finale Cope

Kolumbija je osigurala svoje mjesto u finalu Copa Américe ove nedjelje nakon što je pogodak glavom Jeffersona Lérme u prvom poluvremenu donio momčadi Néstora Lorenza minimalnu 1:0 pobjedu nad Urugvajem. Los Cafeteros, koji su cijelo drugo poluvrijeme igrali s desetoricom igrača, sada su neporaženi u nevjerojatnih 28 uzastopnih utakmica u kojima su upisali 22 pobjede i šest remija.

Nakon što su preskočili Panamu u četvrtfinalu, Kolumbija je dobro započela protiv momčadi Marcela Bielse kada je Daniel Muñoz usmjerio dobru priliku glavom pored stative. La Celeste je pomalo ulazila u ritam kako je prvo poluvrijeme odmicalo, a najbliže proboju bio je živi Darwin Núñez, napadač Liverpoola, koji je dvaput promašio cilj kad je bio dobro postavljen na rubu kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamična priroda utakmice nije pokazivala znakove usporavanja, a Kolumbija je iskoristila pritisak šest minuta prije pauze kada je ubačaj iz kornera Jamesa Rodrígueza glavom u donji kut pospremio Lerma. Radost Los Cafeterosa bila je kratkog vijeka, jer je Muñoz dobio drugi žuti karton na samom kraju prvog poluvremena nakon što je laktom udario Manuela Ugartea u prsa.

Naoružan brojčanom prednošću, Urugvaj je pokušao nametnuti svoj autoritet u ranim fazama drugog poluvremena, ali prave prilike bile su rijetke, dok je Jhon Córdoba prijetio da će udvostručiti vodstvo Kolumbije udarcem glavom iz blizine. U očajničkom pokušaju da pronađe iskru u napadu, Bielsa je uveo veterana Luisa Suáreza 25 minuta prije kraja, a igrač Inter Miamija bio je nadomak instantnog utjecaja, pogodivši stativu nakon povratne lopte Cristiana Olivere.

Potaknut tim promašajem, Urugvaj je nastavio tražiti izjednačenje s vremenom koje je otkucavalo prema posljednjih 10 minuta. Ipak, Giorgian de Arrascaeta je njihovu najbolju priliku poslao preko gola kasno u igri, dok se odlučna kolumbijska obrana čvrsto držala pod pritiskom kako bi osigurala svoje mjesto u nedjeljnom finalu protiv Argentine – prvom finalu Copa Américe za Los Cafeteros od osvajanja trofeja 2001. godine.

Što se tiče Urugvaja, oni će se truditi završiti svoj turnir na pozitivan način kada se suoče s Kanadom u utakmici za treće mjesto koja je na rasporedu 13. srpnja u Charlotti. Finale je na rasporedu dan kasnije u floridskim Miami Gardensima. Spomenimo i kako je današnja utakmica imala treće poluvrijeme u kojem je došlo do nereda i tuče u kojima su sudjelovali navijači obiju momčadi, te čak i igrači Urugvaja predvođeni Darwinom.

Komentari

Povezano