Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kompletirano je NBA doigravanje u kojem ćemo gledati samo jednog Hrvata

Košarkaši Miami Heata i Minnesota Timberwolvesa su posljednji sudionici doigravanja NBA lige ove sezone. U odlučujućim susretima za mjesto osmog nositelja je Miami svladao Chicago, a Minnesota Oklahomu City.

U prvom susretu večeri su košarkaši Miamija sa 102:91 svladali Chicago Bullse što se doima uvjerljivim iako su gosti vodili sa 90:87 tri minute prije kraja. Do kraja susreta su izabranici Erika Spoelstre ipak slavili zahvaljujući seriji od čak 15:1 čime su izborili ogled prve runde protiv Milwaukee Bucksa s kojim su ove sezone na omjeru 2-2. Kako bi bili skroz precizni, ove dvije momčadi su izjednačene na omjeru 4-4 u posljednje dvije regularne sezone NBA lige s tim da je svaka momčad slavila na svom parketu. U njihova dosadašnja 3 susreta u doigravanju, pobjednička momčad je nakon svakog došla do NBA finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami su do pobjede predvodili Max Strus i Jimmy Butler s po 31 poenom, a baš je Strus bio “X-faktor” pošto je pogodio ukupno 7 trica iz 12 pokušaja. Uz njih dvojicu je dvoznamenkast još bio samo Tyler Herro s 12 poena, 8 skokova i 7 asistencija. S druge strane je DeMar DeRozan ubacio 26 poena uz 9 asistencija, a dvoznamenkasti su još bili i Alex Caruso sa 16 poena, Zach Lavine s 15, Coby White s 14 te Nikola Vučević s 12 poena i 9 skokova.

Druga utakmica večeri je bila mnogo uvjerljivija jer su Wolvesi sa 120:95 slavili protiv Thundera. Minnesota je dobila sve četiri četvrtine, a ključne su bile druga i treća koju su dobili s kombinirano 16 poena razlike. Do pobjede su ih predvodili Karl-Anthony Towns s 28 poena i 11 skokova, povratnik Rudy Gobert s 21 poenom i 10 skokova te Anthony Edwards s 19 poena, 10 skokova i 6 asistencija. U redovima poraženih je Shai Gilgeous-Alexander ubacio 22 poena uz 7 skokova na jako loš šut iz igre od 5 pogođenih šuteva iz 19 pokušaja. Što se ostalih košarkaša Oklahome tiče, Jalen Williams i Luguentz Dort su ubacili po 17 poena, dok je Dario Šarić za 13 minuta na parketu ubacio 2 poena (1/3 iz igre), uhvatio 2 skoka i ukrao jednu loptu.

Porazom Oklahome je hrvatska košarka ostala na samo jednom predstavniku u doigravanju – Ivici Zupcu iz LA Clippersa. Minnesoti je ovo drugi uzastopni plasman u doigravanje što nisu osjetili još od njihovog niza od osam uzastopnih plasmana u doigravanje između 1996. i 2004. godine. Sada će u prvoj rundi igrati protiv Denver Nuggetsa protiv kojih ove sezone imaju omjer od 2 pobjede i 2 poraza.

Komentari

Povezano