Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Konjuh ekspresno do drugog kola u Makarskoj

Nakon razočaravajućeg ishoda u kvalifikacijama Roland Garrosa, Ana Konjuh je došla na WTA turnir u Makarsku. Tamo joj je u prvom kolu protivnica bila Čehinja Sara Bejlek.

Nakon što su obje tenisačice suvereno osvojile svoja prva dva servis gema, uslijedio je niz od tri uzastopna gema s oduzetim servisima. Srećom, Dubrovčanka je napravila dva breaka, a Čehinja jedan te je do kraja seta tu prednost uspješno sačuvala i sa 6:4 došla do vodstva od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tom valu je započela i drugi set pa je odmah Sari oduzela servis. Već u sljedećem servis gemu je Ana morala spašavati break priliku, a kada je to spasila, imala je dvije prilike za dupli break, no nije ih iskoristila. Konjuh se i u sljedeća dva servis gema suočila s break prigodama, ali ih je ipak obje uspjela spasiti i povesti s 4:2.

Kada to Bejlek nije iskoristila, ubrzo je stigla kazna pa je Ana sa 6:2 osvojila drugi set i ekspresno izborila plasman u drugo kolo. U sljedećem nastupu će joj protivnica biti pobjednica dvoboja između domaće Tene Lukas i Šveđanke Rebecce Peterson.

Danas je svoj meč kvalifikacija u Makarskoj igrala Lea Bošković, ali nažalost nije uspjela ući u glavni turnir. Bolja od nje u dva seta bila je Ukrajinka Katarina Zavatska.

U prvom setu obje tenisačice su se mučile na svome servisu pa se na kraju otišlo u tie-break. Tamo je Zavatska povela 6:0 i osigurala vodstvo u setovima. Tenisačice su u drugom setu popravile servis, no Zavatska je dva puta oduzela servis Bošković i sa 6:4 je prošla u glavni ždrijeb.

Komentari

Povezano