Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Kontroverzni vratar dobio dva žuta kartona, ali nije isključen iz igre. Evo i zašto

U sinoćnjem uzbudljivom četvrtfinalnom duelu na sjeveru Francuske, Aston Villa je nakon boljeg raspucavanja udaraca s bijele točke izbacila Lille i prošla u polufinale Konferencijske lige.

Junak gostujuće ekipe bio je najbolji vratar Svjetskog prvenstva Emiliano Martinez koji je obranio dva udarca igrača Lillea. No, osim dvije obrane, Martinez je glavna tema i zbog još jednog razloga, koji je zbunio brojne gledatelje susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osebujni Argentinac je na susretu dobio dva žuta kartona, ali nije bio isključen iz igre! Prvi žuti karton dobio je u 39. minuti zbog odugovlačenja igre. Kako je ukupni rezultat nakon dvije utakmice bio 3:3, a pobjednika nije bilo niti nakon produžetaka, pristupilo se pucanju jedanaesteraca.

Kao reakcija na reakciju, tijekom njihovog izvođenja Martinez je komunicirao s publikom i pokušavao je primiriti, reagirajući na brojne zvižduke koje su mu upućivali navijači Lillea, koji mu nisu zaboravili ponašanje iz finala Svjetskog prvenstva. Na to je reagirao sudac pokazavši mu žuti karton, njegov drugi na susretu, no zbog specifičnog pravila, Martinez nije isključen.

Naime, ako igrač (ili netko drugi) dobije žuti karton za vrijeme 90 ili 120 minuta utakmice, taj karton se ne prenosi u “raspucavanje” penala. To znači da ako isti igrač dobije žuti karton kod izvođenja jedanaesteraca, to mu neće biti isključujući karton već se kartoni vode zasebno.

Zanimljivu situaciju iz pucanja penala možete pogledati ovdje.

Tako je Martinez ostao na terenu i postao junak svoje momčadi kada je obranio jedanaesterac Benjaminu Andreu u petoj seriji. Aston Villa je prošla u polufinale gdje čeka boljeg iz susreta Olympiakosa i Fenerbahčea.

Komentari

Povezano