Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Koolhof i Mektić spasili tri meč lopte i izborili finale ATP turnira u Aucklandu

Hrvatski tenisač Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof su se nakon tri godine ponovno vratili zajedničkom igranju te se to počelo isplaćivati već u prvom povratničkom turniru. Noćas su njih dvojica, nakon velike drame i spašene tri meč lopte, uspjeli izboriti finale ATP turnira u novozelandskom Aucklandu tako što su sa 5:7 7:6 10:7 svladali Francuze Sadia Doumbiju i Fabiena Reboula.

Prvi set je otišao na stranu Francuza nakon što su kod vodstva od 6:5 i 40-40 dobili odlučujući poen tog gema za konačnih 7:5 i vodstvo od 1-0 u setovima. Taj su set obilježile spašene break lopte jer su Francuzi spasili svih pet uključujući četiri vezane kod 2:2, dok su Koolhof i Mektić spasili njih sedam, no ni to nije bilo dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom svakog od uvodnih devet servis gemova drugog seta su parovi na servisu glatko dolazili do “svojih” gemova te su protivnicima preko puta mreže prepuštali maksimalno jedan poen. To je trajalo sve do Koolhofovog servisa za ostanak u meču kod 5:4 jer su tada Francuzi izborili meč loptu, međutim Nizozemac servis-winnerom izjednačava na 5:5.

Nije to bio kraj što se meč lopti u drugom setu tiče jer su kod vodstva od 6:5, Doumbia i Reboul došli do nove dvije meč lopte, ali i to spašavaju Koolhof i Mektić pa se pobjednik drugog seta odlučio u tiebreaku. U tiebreaku je su Koolhof i Mektić prvi izborili set loptu te su ju odmah i iskoristili nakon velikog promašaja Reboula na mreži za konačnih 7-5.

Wesley i Nikola su bolju igru s kraja drugog seta prenijeli na super tiebreak trećeg kojeg su na kraju dobili s 10:7 za plasman u svoje četvrto zajedničko finale.

Posljednji put su u finalu bili 2020. godine na ATP Finalsu u Londonu te je to njihov dosad jedini zajednički naslov. Tada su u finalu svladali Jurgena Melzera i Edouarda Roger-Vasselina i to im je bio posljednji odigrani meč sve do nove godine.

Komentari

Povezano