Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Korak do povijesti: Nuggetsi poveli s 3-1 u finalu

Košarkaši Denver Nuggetsa su došli do vodstva od 3-1 u NBA finalu nakon što su još jednom u Kaseya Centru svladali Miami Heat. Ovog puta je konačan rezultat bio 108:95.

Izjednačenu prvu četvrtinu su dobili košarkaši Miamija zahvaljujući trici Jimmyja Butlera iz lijevog kuta sa zvukom sirene za 21:20. Butler je time došao do brojke od 9 poena te je zaokružio seriju domaćih od 10:2 kojom su preokrenuli uvodnu dionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantastičan je u prvom dijelu drugog kvartala bio Aaron Gordon koji je tijekom 6 i pol minuta postigao 13 od 21 poena Nuggetsa te je doveo goste u vodstvo od 7 poena razlike. Upravo su on i Nikola Jokić predvodili Denver sa po 16 poena do vodstva od 55:51 na poluvremenu. S druge strane, u redovima domaćih su trojica košarkaša ubacila dvoznamenkast broj poena – Jimmy Butler s 14, Kyle Lowry s 13 te Bam Adebayo s 12.

Serijom od 10:4 početkom treće četvrtine, Nuggetsi su došli do prve dvoznamenkaste prednosti ove večeri – 65:55. Jamal Murray i Michael Porter Jr. su ih predvodili u tom periodu sa po 4 poena čime su i oni prebacili brojku od 10 postignutih poena.

Kod rezultata 76:68, Bam Adebayo je pokušao zakucati pokraj Nikole Jokića, no nije uspio, a nakon što se zadržao “viseći na obruču”, to je malo poremetilo visinu koša pa smo vidjeli i unošenje ljestvi u teren pa je uslijedila kraća pauza. Tijekom te pauze je jedna od navijačica iznesena iz dvorane na nosilima pa se nadamo da će s njom biti sve u redu.

Denver je nakon tri četvrtine vodio s 86:73. Ponovno je sjajnu završnicu dionice odigrao Aaron Gordon koji je zabio posljednjih 7 momčadskih poena s kojim je došao do brojke od 25 poena te je predvodio sve strijelce na susretu. Nikola Jokić je zabio tek dva poena manje uz 11 skokova, dok su obojica postigla po tri trice.

S druge strane se u trećem kvartalu istaknuo Kevin Love s 9 postignutih poena te je i on bio dvoznamenkast s 12 poena u tom trenutku.

Problem je za Denver nastao tek nešto manje od 10 minuta prije kraja kada je Bam Adebayo iznudio peti prekršaj Nikole Jokića. Tada je rezultat bio 86:76 za goste, a do njegovog povratka u igru se ništa drastično nije promijenilo te se 5 minuta kasnije vratio kod rezultata 96:87. Jamal Murray je u tim trenutcima preuzeo razigravanje momčadi pa je tako bio asistent u posljednja tri posjeda koja su završila košem Denvera.

Također treba istaknuti i obrambeni utjecaj Kentavious Caldwell-Popea koji je u dva uzastopna posjeda “zaključao” Butlera i Adebaya.

Do kraja susreta su Nuggetsi održavali prednost, a tricom Caldwell-Popea za 105:91 stotinjak sekundi prije kraja, utakmica je i službeno prelomljena. Denver je u konačnici slavio s 13 poena razlike.

Aaron Gordon s novim osobnim rekordom doigravanja od 27 poena te Nikola Jokić s 23 poena i 12 skokova su bili najefikasniji igrači u redovima pobjednika, a dvoznamenkasti su bili i Bruce Brown s 21 poenom, Jamal Murray s 15 poena i 12 asistencija te Michael Porter Jr. s 11 ubačaja.

Kod poraženih je Jimmy Butler ubacio 25 poena uz po 7 skokova i asistencija, dok je Bam Adebayo imao 20 poena i 11 skokova, ali i 8 izgubljenih lopti (kompletan Denver je imao 6).

Peta i potencijalno posljednja utakmica NBA finala i cijele sezone je na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak od 02:30 po našem vremenu u Ball Areni u Denveru.

Komentari

Povezano