Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Košarkaši Panathinaikosa su po sedmi put na krovu Europe

U večerašnjem finalu košarkaške Eurolige smo gledali dvoboj između dvije najbolje momčadi regularne sezone. Kao europski prvaci, Berlin napuštaju košarkaši Panathinaikosa koji su s 95:80 svladali Real Madrid.

Košarkaši Real Madrida su prvu četvrtinu zaključili s vodstvom od 36:25, a time su postali momčad koja je ove sezone postigla najviše poena Panathinaikosu u nekoj četvrtini u susretu Eurolige. Prednjačio je sjajni Džanan Musa s 10 poena, dok je Eli Ndiaye dodao osam koliko je postigao u uvodnih 100 sekundi utakmice. S druge strane je najefikasniji bio Kendrick Nunn s osam poena, no već u prvoj dionici je pokupio čak tri osobne pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon koša Fabiana Causeura, “Kraljevi” su poveli s 41:27 nakon 12 minuta igre, ali onda košarkaši PAO-a prave seriju od 12-2 i primiču se na samo -4. Fantastičan je u tom razdoblju bio Mathias Lessort koji je ubacio sedam od tih 12 momčadskih poena.

Mario Hezonja je tu seriju prekinuo tricom za +7, međutim Jerian Grant i Luca Vildoza svojim tricama spuštaju zaostatak grčke momčadi na samo “pola koša”. U završnu minutu prvog dijela se otišlo sa 48:47 za Real, a onda Musa i Facundo Campazzo pogađaju trice, dok na drugoj strani u posljednjem napadu Kostas Sloukas zabija s poludistance pa se na predah otišlo s 54:49 za branitelje naslova europskih prvaka.

Panathinaikos je do prve prednosti došao Nunnovom tricom s lijeve strane za 58:56 šest minuta i 20 sekundi prije kraja treće dionice. Grci su tijekom treće četvrtine primili svega sedam poena što je najmanji broj postignutih poena Reala u jednoj četvrtini u sezoni Eurolige pa su u posljednjih 10 minuta košarkaši Panathinaikosa ušli s prednošću od 64:61.

Izabranici Ergina Atamana su nastavili s boljom igrom i u četvrtoj četvrtini pa nakon trica Dinosa Mitogloua i dva koša Granta dolaze do +8 sedam minuta prije kraja. Hezonja i Sergio Lllull su košem uz iznuđen prekršaj, odnosno tricom spustili zaostatak na -2, međutim Sloukas s dvije duboke trice vraća prednost PAO-a na +8.

U završne dvije i pol minute se ušlo s 86:76 za Panathinaikos nakon što je Mitoglou ubacio svoju drugu tricu, a ukupno 12. momčadsku. U konačnici košarkaši Reala nisu mogli doći do koša iz igre u posljednje četiri minute sve do trice Sergija Rodrigueza sekundu prije kraja pa su Grci slavili s 95:80.

Panathinaikos su do trijumfa predvodili nepogriješivi Kostas Sloukas s 24 poena uz 6/6 iz igre te Kendrick Nunn s 21, odnosno Mathias Lessort sa 17 poena, dok je kod Reala Džanan Musa ubacio 15, a Facundo Campazzo 12 poena.

Za Panathinaikos je ovo sedmi naslov prvaka Europe u košarci čime su se odvojili od Maccabija pa su sada samostalno treća najuspješnija momčad u povijesti Eurolige / Kupa prvaka. Ispred njih su samo Real Madrid s 11 titula te CSKA Moskva s osam.

Komentari

Povezano