Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Košarkaši Zadra slavili za novo kolo ABA lige sa sve tri pobjede hrvatskih klubova

Košarkaši Zadra i Studentskog Centra su večeras u Višnjiku kompletirali petnaesto kolo AdmiralBet ABA lige. Izabranici Danijela Jusupa su slavili rezultatom 79:73 čime su došli do treće pobjede u posljednja četiri kola.

Gosti iz Podgorice su nešto bolje otvorili susret pa su tijekom prve četvrtine vodili s 4-5 poena razlike, a na prvu pauzu se otišlo s njihovom prednošću od 21:18. Vodili su gosti sve do tri i pol minute prije kraja, ali onda Zadrani završavaju prvo poluvrijeme serijom od 10-2 preokreću stanje na parketu i na odmor odlaze s vodstvom od 39:33.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši hrvatskog prvaka su igrali izvrsnu obranu naročito u drugom kvartalu te nisu dozvoljavali gostima lagane poene, dok na drugoj strani parketa najviše mogu žaliti za poenima s crte slobodnih bacanja odakle su promašili čak devet od 17 pokušaja. Najefikasniji je u redovima Zadrana bio Luka Božić s 10 poena, dok je izrazito dobar učinak imao Karlo Žganec s 8 poena i 5 skokova uključujući dvije trice te četiri skoka u napadu.

Sav zaostatak su Podgoričani nadoknadili poslije samo dvije u pol minute kada su poveli s 44:43, međutim uslijedio je niz Zadrana od osam uzastopnih poena za najveću prednost na utakmici od +7.

Nakon polaganja Lovre Mazalina uz iznuđen prekršaj, Zadar je došao do dvoznamenkastih +11 (57:46), a košem Božića iz kontranapada i do +13. Zadrani su na predah pred četvrtu četvrtinu otišli s vodstvom od 63:52 na krilima sjajnog Mazalina koji je tijekom treće dionice ubacio 12 poena.

Nisu košarkaši Zadra dozvolili nikakav rezultatski priključak gostiju sve do same završnice kada su košarkaši Studentskog Centra uspjeli doći do pristojnog poraza od 79:73. Time su u ovom kolu ABA lige slavila sva tri hrvatska kluba što se već dogodilo i u 12. kolu ove sezone, dok je prije toga hrvatska košarka bila preko četiri i pol godine bez takvog uspjeha.

Do pobjede su ih predvodili Lovro Mazalin s 23 poena i sedam skokova, Luka Božić s 20 poena i šest skokova te Karlo Žganec koji je ubacio pet trica na putu do 17 poena. Kod poraženih je dvoznamenkast bio samo hrvatski centar Tomislav Ivišić s 10 poena.

Zadar se sada izjednačio sa šestoplasiranom Megom na omjeru od 8-7, dok su ”Studenti” pali na 7-8.

Komentari

Povezano