Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Amerikanci u Zaboku i Škrljevu, Dinamo doveo bivšeg igrača Zadra

U četvrtak susretom Cibone i Zadra započinje natjecanje u košarkaškoj Premijer Ligi, a neki klubovi u zadnji su tren nadopunili svoje rostere s novim igračima.

Tako je novi član zagrebačkog Dinama postao Mislav Brzoja, iskusni 30-godišnjak sa 68 nastupa u ABA Ligi te 21 u ABA2 Ligi. Brzoja je bio jedan od najvećih talenata generacije 1994. te je s matičnom Dubravom osvojio pretkadetsko i juniorsko Prvenstvo Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga zaputio se u SAD, gdje je studirao i igrao košarku na sveučilištima Villanova i Evansville, a potom slijede nastupi za Zadar, Goricu, Dubravu, crnogorsku Sutjesku, mađarski Atomeromu te Široki, u čijem je dresu prošle sezone bilježio 9.9 poena, 4.1 skokova i 2.5 asistencije po susretu. Sa 198 cm visine Brzoja pokriva pozicije 2 i 3 te bi trebao predstavljati pravo pojačanje u redovima Plavih.

Zabok je doveo novog igrača na poziciji razigravača, a riječ je o 180 cm visokom 25-godišnjem Amerikancu Zacu Owensu. Njemu je prošla sezona bila prva profesionalna, započeo ju je u makedonskoj Akademiji FMP, a završio litvanskom drugoligašu Palanga, bilježivši 15.4 poena i 3.3 assista po utakmici. U rodnom SAD-u je studirao na tri sveučilišta, diplomiravši na Bethel Indiana Universityu.

Njegov sunarodnjak Darius Bell novi je igrač DepoLink Škrljeva, koji je tamo proveo proteklih desetak dana i zadovoljio struku na probi. Riječ je o 203 cm visokom 24-godišnjaku koji pokriva poziciju krilnog centra, a prošla mu je sezona također bila debitantska na profesionalnim parketima, te je također kao i Owens promijenio dva kluba.

Sezonu je Bell započeo u danskom Amageru, odakle je otpušten nakon svega četiri utakmice, da bi se u siječnju zaputio u Gruziju gdje je branio boje Titebija, za koje je bilježio 15.5 poena i 7.8 skokova u prosjeku.

Komentari

Povezano