Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Trener Slaven Belupa: Rakitić i Livaja su najbolji igrači lige

Slaven Belupo, trenutno na dnu HNL-a, bilježi bolje rezultate pod vodstvom novog trenera Marija Kovačevića. Iako imaju samo pet bodova, momčad iz Koprivnice pokazuje napredak, što se vidjelo u velikoj pobjedi nad Dinamom 4:1 i remiju s Rijekom 0:0.

Kovačević je u razgovoru za službenu stranicu Slavena Belupa otkrio koliko je zadovoljan s prvih mjesec dana na klupi Farmaceuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne možemo biti zadovoljni s obzirom na poziciju na kojoj se nalazimo, a da vam budem iskren, još me boli onaj nesretni poraz protiv Gorice. Općenito gledano, slabije se krenulo u sezonu, ali posljednje utakmice igramo dobro, uzeli smo nešto bodova i tako želimo nastaviti dalje. Ovdje sam četiri kola, ne mogu pričati što se događalo prije mene, no treba naglasiti da nije lako bilo ni mojem prethodniku, jer se jedna ekipa pripremala, a druga počela prvenstvo.

Mojim dolaskom malo se sve to diglo, osvojili smo četiri boda protiv Dinama i Rijeke, ponajboljih hrvatskih ekipa, a dobri smo bili i u Osijeku, odnosno Gorici, unatoč tome što smo ostali bez bodova. Uglavnom, mislim da smo na dobrom putu i siguran sam da ćemo se uskoro maknuti s posljednje pozicije. Imamo kadar koji nam to može omogućiti.

Mario Kovačević

Tablica ne odražava trenutnu kvalitetu Slavena.

Kao trener uvijek tražim maksimum od svoje momčadi, a sad hoće li to biti četvrta, peta ili deveta pozicija tek ćemo vidjeti. Ono što znam je da deseti ne smijemo biti. Trenutno smo tu gdje jesmo i moramo biti svjesni toga. Što se tiče javnosti, drago mi je da nas hvale, pokušavamo igrati, želimo da to bude naš zaštitni znak, jer igra je ta koja donosi bodove. Radit ćemo na njoj još više, da se nadigravamo, a ne da čekamo hoćemo li postići neki pogodak. Imamo dobar kadar, a na kraju će tablica pokazati koje mjesto zaslužujemo.

Mario Kovačević

Pred njegovom momčadi su dvije jako važne utakmice.

Teška je hrvatska liga i u njoj nema laganih protivnika. Sad smo se dotakli Šibenika, koji ima dosta bodova, ali pao je u formi, da nije bio bi u vrhu lige, što je, ipak, nerealno za očekivati. Ipak, prvo je na redu Hajduk i o njemu već razmišljam. Stvarno ima dobru ekipu, Gattuso je to vrlo dobro posložio, imaju dobar kostur ekipe, imaju Rakitića i Livaju, koji su po meni dva najbolja igrača naše lige, tako da nisu slučajno na vrhu. Uostalom, nisu izgubili u ovih devet kola. Međutim, i mi smo dobri, vjerujem da mu možemo parirati i nadamo se pozitivnom rezultatu pa ćemo kasnije razmišljati o Šibeniku. Moramo napraviti sve da što prije pobjegnemo s ove pozicije.

Mario Kovačević

Momčad se priprema za nastavak sezone u Svetom Martinu na Muri.

Imamo potreban mir, a u Koprivnici ne bismo ni mogli koristiti stadion zbog utakmica reprezentacije. Vjerujem da ćemo ovo vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način, jer jedne ovakve pripreme nam trebaju s obzirom na veliki broj igrača koji nisu ni prošli prave pripreme. Dobit ćemo još na zajedništvu, jer ako nema obiteljske atmosfere u klubu, ako nećemo ginuti jedni za druge, onda nećemo ni dolaziti do dobrih rezultata. Prvo i osnovno je da u Svetom Martinu na Muri dobro treniramo, imali smo i jednu utakmicu u kojoj smo tražiti neka nova rješenja, jer protiv Hajduka neće biti Agbekpornua zbog kartona, ni Crepulje, koji je ozlijeđen.

Mario Kovačević

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano