Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Kovačić i Gvardiol nisu prvi par Hrvata koji je zabijao u Premier ligi, znate li tko jest?

U visokoj 5:1 pobjedi Manchester Cityja nad Lutonom u sklopu 33. kola engleske Premier lige po jedan su pogodak ugradili i hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol. Obojici su to ujedno bili i ligaški prvijenci u dresu Građana.

Ipak, Kovačić i Gvardiol nisu prvi Hrvati koji su zabijali u istoj utakmici Premier lige. Trećeg listopada 2009. u utakmici Boltona i Tottenhama domaćin je dva puta vodio, a dva su puta gosti izjednačavali preko hrvatskih igrača kojih je u to doba zaista bilo puno u Londonu. Premda će većini nogometoznalaca prvi na pamet pasti Luka Modrić, tada su za Spurse zabijali Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka. Kranjčar je do zgoditka stigao sjajnim volejem u 34. minuti, da bi iz kornera u 73. minuti asistirao Ćorluki koji glavom šalje loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji i još jedan primjer premijerligaške utakmice u kojoj su zabijala dva Hrvata, no tada su oni stajali na suprotnim stranama, a jednog od njih dvoje nogometni almanasi stavljaju u kategoriju Belgijca, s obzirom da je igrao za njihovu reprezentaciju. Pogađate, radi s o Branku Struparu.

Šestog rujna 2000. u Derbyju smo gledali sjajan susret u kojem je Middlesbrough u 59. minuti na kontu imao velikih 0:3. Već je u 12. minuti prvi gol za Boro zabio Alen Bokšić koji je izborio, a potom i sâm realizirao kazneni udarac. Ipak, domaćin se u razmaku od 20 minuta vratio u egal, a susret je završio rezultatom 3:3. Pogodak za 2:3 zabio je baš Strupar. Dočekao je tada belgijski Hrvat jedan odbijanac i iz blizine pospremio loptu u mrežu.

Komentari

Povezano