Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

(VIDEO) Kovačić i Gvardiol strijelci u dominantnoj pobjedi Cityja protiv Lutona

Nakon fantastične utakmice u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Real Madrida koja je završila remijem 3:3, Manchester City se vratio prvenstvenim obavezama.

U sklopu 33. kola Premier lige na domaćem terenu su dočekali Luton i nakon dominantne predstave slavili 5:1. Tako su, barem privremeno, preuzeli vrh ljestvice i pobjegli na dva boda prednosti prvim pratiteljima Arsenalu i Liverpoolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preuzeo je City od samog početka konce igre i zagospodario terenom. Lopta je bila u njihovom posjedu, dominirali su u svakom smislu te riječi, dok je Luton svoje prilike pokušavao tražiti kroz tranziciju što im baš i nije uspijevalo.

U prilog im nije išlo to što su bili pogođeni brojnim izostancima, a bome niti to što je City poveo već u drugoj minuti. Na početku akcije Kevin de Bruyne je sjajno proigrao Erlinga Haalanda koji nije realizirao tu priliku, ali se nekoliko trenutaka kasnije lopta ponovno odbila do njega. Haalandov udarac ovaj put nije išao u okvir vrata, ali se na tom putu se našao Daiki Hashioka kojeg je lopta pogodila u glavu te završila u mreži.

U devetoj minuti ponovno je de Bruyne odlično proigrao ovaj put Matea Kovačića koji je ostavio za kolegu mu Joška Gvardiola čiji udarac je obranio vratar Lutona. Nastavio je City prijetiti i stezati obruč, a igrači Lutona su teško povezivali više od nekoliko dodavanja u kontinuitetu.

Dovoljno govori podatak kakao je u prvoj polovici prvog dijela omjer udarac bio devet naprama nula u korist momčadi Pepa Guardiole. U 27. minuti još je Matheus Nunes pogodio okvir gola, a ostatak udaraca njegovih suigrača ipak nije bio dovoljno kvalitetan za povećanje vodstva.

Nastavilo se u istom tempu i kroz drugo poluvrijeme. City je nastavio pritiskati, a to im se isplatilo u 64. minuti kada je Kovačić sjajnim volejem pogodio za povećanje vodstva i svoj prvenstveni prvijenac u dresu Građana. Haaland je u 76. minuti bio precizan s bijele točke te tako potvrdio pobjedu i okrunio ovu dominaciju njegove momčadi.

Ipak, pet minuta kasnije na drugoj strani Ross Barkley je uspio smanjiti vodstvo i zabiti za Luton, ali više od toga jednostavno nisu mogli. Do kraja susreta City je potvrdio dominantnu predstavu s još dva pogotka.

Prvo je Jeremy Doku zabio u 87. minuti na asistenciju našeg Gvardiola, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade i sam Gvardiol bio precizan. Nakon gola protiv Reala, hrvatski branič je još jednom sjajno pogodio slabijom nogom, a njegov pogodak možete pogledati OVDJE

Od ostalih rezultata u istom terminu vrijedi izdvojiti kako je Ivo Grbić čuvao svoju mrežu netaknutom do 63. minute, a na kraju je njegov Sheffield United kod kuće poražen od Brentforda 2:0

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano