Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kraj Gojine bajke – Đoković u četvrtfinalu US Opena

Fantastični nastup Borne Goje na US Openu je večeras došao do svog kraja. Hrvatski tenisač je u osmini finala s 3-0 u setovima poražen od jednog od najvećih tenisača svih vremena, Novaka Đokovića.

Srpski tenisač je odigrao sjajan prvi set, naročito na servisu. Imao je 78% ubačenih prvih servisa uz 86% (12/14) osvojenih poena nakon ubačaja. Goji je prepustio tek dva poena na primanju servisa, dok je on stvorio sedam prilika za break te je iskoristio njih dvije za 6-2 u prvom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je Gojo otvorio na najbolji mogući način – lagano osvojenim servis gemom i breakom za 2-0. Nažalost, on taj break nije uspio potvrditi pa je Đoković ubrzo izjednačio na 2-2. U tom servis gemu u kojem je bio breaknut, Gojo je napravio nevjerojatnih pet dvostrukih pogrešaka.

Nakon toga sve do 5-5 nijedan tenisač nije uspio izboriti break loptu, a tada Đoković dolazi do jedne koju iskorištava i na kraju to pretvara u konačnih 7-5 i 2:0 u setovima.

Krucijalan break trećeg seta, srpski tenisač je napravio kod 3-3 kada je iskoristio nešto lošiji gem hrvatskog predstavnika te je na kraju slavio sa 6-2 7-5 6-4 za plasman u četvrtfinale US Opena. Đokovića tamo očekuje meč protiv Amerikanca Taylora Fritza.

Gojo je meč okončao u potpunom balansu, s 40 winnera i 40 neprisiljenih pogrešaka.

Goji će ovaj US Open ostati u prekrasnom sjećanju jer je ostvario najbolji rezultat karijere na Grand Slamu te je ostvario i najbolji plasman na ATP ljestvici jer će sljedećeg ponedjeljka biti pozicioniran negdje između 76. i 80. mjesta na ATP ljestvici (trenutno 76. na ”live” rankingu).

Komentari

Povezano