Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kraj puta za Štimčevu Indiju, Uzbekistan iznenadio Australiju

Nakon jučerašnjih dvaju utakmica kojom smo dobili konačni poredak skupine A na Azijskom kupu, danas su na rasporedu bile četiri utakmice kojima smo dobili i rasplet skupina B i C.

U ranijem popodnevnom terminu snage su u Kataru odmjerili Australija i Uzbekistan, te Sirija i Indija našeg Igora Štimca. Australci su već ranije osigurali prolazak skupine, pa su protiv Uzbeka odrađivali posao, a usprkos tome bili su nešto dominantnija momčad u prvom poluvremenu. Ipak, jedini udarac u okvir gola rezultirao je pogotkom, kada je Martin Boyle u sudačkoj nadoknadi realizirao penal za 1:0. Prethodno je Rodiljon Hamrobekov nespretno rukom zakačio loptu prilikom klizećeg starta u svom šesnaestercu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugo su poluvrijeme nešto angažiranije ušli momci Srečka Kataneca koje je čak i poraz potencijalno ostavljao na drugom mjestu grupe. Ipak, kako ne bi ovisili o drugima, Bijeli vukovi su u 78. zabili preko Azizbeka Turgunbajeva koji ulazi s klupe i glavom pogađa za 1:1 i veliko slavlje Uzbeka. Tim je rezultatom i završio dvoboj.

Ljuti su boj istovremeno bili i Sirija i Indija, a Sirijci su bili nešto bolja momčad. Ipak, nedostajalo je mirnoće pred indijskim vratima, a ponešto je i obranio Gurpreet Singh Sandhu. Sličan smo omjer snaga gledali kroz svih devedeset minuta, gdje smo prilike Plavih tigrova vidjeli tek na kapaljku.

U 76. su minuti zato Sirijci stigli do svog prvog pogotka na natjecanju. Jedna ukradena lopta pokrenula je hitru akciju koja je završila kod Omara Khribina koji se fino snašao i zabio u bliži kut za 1:0 i veliku pobjedu.

Uzbeci su tako drugi put zaredom izborili knock-out fazu Azijskog kupa, dok nam preostaje vidjeti hoće li Siriji jedan postignuti pogodak biti dovoljan za prolazak u istu kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi, gdje bi se u tom slučaju našli po prvi puta u svojoj povijesti. Od Australaca smo prolazak i očekivali, dok je razočaravajuće natjecanje odradila Indija koja kući ide s 0 bodova, 0 postignutih golova i 6 golova u vlastitoj mreži.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano