Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kraj Roland Garrosa za Martić i Fett

Nakon što je Donna Vekić danas uspješno apsolvirala meč drugog kola Roland Garrosa, jednak rezultat nisu uspjele ostvariti preostale dvije hrvatske predstavnice. Petra Martić i Jana Fett su nastup u Parizu završile porazima od 2-0.

Martić je preko puta mreže imala Belgijku Elise Mertens, nekadašnju 12., a danas 27. tenisačicu svijeta koja ju je svladala sa 6:4 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijka je odlično otvorila meč te je ekspresno povela s 4:1, no kod servisa za set pri vodstvu od 5:3 nije uspjela kapitalizirati dvije set lopte što je Martić kaznila realiziravši prvu break loptu meča. Nažalost, Dućanka taj break nije potvrdila pa je Mertens prvi set osvojila sa 6:4.

U drugom setu su obje tenisačice osvajale svoje servis gemove do 4:3 za Mertens, a onda je Martić pokleknula. lmala je hrvatska tenisačica break loptu za povratak u meč, međutim tada je napravila neprisiljenu pogrešku te je shodno tome na kraju i izgubila susret.

U trenutku kada je Martić izgubila prvi set, na teren je izašla Jana Fett. Vrbovčanka je jučer započela svoj meč drugog kola protiv Marie Bouzkove te je prije prekida zbog kiše gubila sa 6:2 1:0.

Čehinja je odmah oduzela servis našoj tenisačici za 2:0, no Jana odgovara na isti način i izjednačava na 2:2. Nažalost, do kraja meča je izgubila četiri gema u nizu te je poražena sa 6:2 6:2.

Jana je na kraju ostala bez prvog plasmana u treće kolo Grand Slama, no može biti zadovoljna i s ovim rezultatom s obzirom da je u glavni ždrijeb ušla kao ”sretna gubitnica” te će na novoj WTA ljestvici napredovati sa 135. na 120. poziciju.

Komentari

Povezano