Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kraj turnira za prvog nositelja Umaga

Prvi nositelj ATP turnira u Umagu, Jiri Lehečka, nije uspio izboriti polufinale u svom prvom nastupu na Croatia Openu. Danas je, u prvom četvrtfinalu dana, od njega bio bolji Talijan Matteo Arnaldi sa 3:6 6:2 6:4.

Čeh je prvi set otvorio i okončao s oduzetim servisom protivnika. Iznudio je ukupno dvije break lopte te je obje iskoristio, dok je bio izrazito dominantan na servisu te nijednom nije dozvolio Arnaldiju povratak u set. Dapače, Talijan je osvojio tek tri poena na primanju servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijametralno suprotan je bio početak drugog seta jer Arnaldi osvaja prva dva gema i ima još dvije break prilike za dvostruki break. Na njegovu žalost to ne uspijeva iskoristiti, dok Lehečka u sljedećem gemu dolazi do prilike za izjednačenje na 2:2. Kada to nije kapitalizirao, Arnaldi je apsolutno izdominirao Lehečku u završnici seta te ga osvaja sa 6:2 za 1-1 u setovima.

Odlučujući set je bio izjednačen do rezultata od 3:3 i tada Arnaldi dolazi do krucijalnog breaka u meču te u konačnici čuva tu prednost do kraja i osvaja treći set sa 6:4 ne dopustivši Čehu niti jednu priliku za povratak.

Nakon današnje pobjede, Arnaldi će skočiti sve do 61. mjesta na ATP ljestvici što mu je novi najbolji plasman u karijeri.

Komentari

Povezano