Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kraj za Ćorića u Rimu

Hrvatski tenisač Borna Ćorić je poražen u četvrtfinalu Mastersa u Rimu rezultatom 3-6 4-6 od Grka Stefanosa Tsitsipasa koji je tako izjednačio na 3-3 u međusobnim susretima.

Oba tenisača su meč otvorili vrlo uvjerljivom igrom na vlastitom servisu te se na prve break prilike čekalo sve do rezultata od 4-3 za Tsitsipasa. Tada je Grk izborio dvije prilike za oduzimanje Ćorićevog servisa te je odmah prvu iskoristio. Imao je prvi hrvatski reket dvije break prilike za povratak u prvi set, ali ih je Tsitsipas spasio i nakon toga došao do prvog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je Tsitsipas vrlo rano napravio break kojeg je čuvao sve do vodstva od 4-3 kada Ćorić s nekoliko jako preciznih udaraca uspijeva izvući par pogrešaka petog tenisača svijeta te dolazi do izjednačenja od 4-4. Ipak, u sljedećem servisu gemu je Borna tri loptice poslao u mrežu, dok je do breaka Tsitsipas došao nakon odličnog returna kojim je probio Ćorića na mreži. Tsitsipas je na koncu slavio sa 6-3 6-4 poslije sat i 35 minuta igre.

Dominantan je grčki tenisač bio na forehandu večeras pa je meč završio s 24 winnera i 17 neprisiljenih pogrešaka, dok je Borna imao 17 winnera i 27 neprisiljenih pogrešaka. Grk je također osvojio čak 90% poena poslije ubačenog prvog servisa što su zaista fantastične brojke.

Ćorić je danas imao priliku skočiti tri pozicije na ATP ljestvici i postati 13. tenisač svijeta (najbolji plasman – 12. mjesto), ali nije uspio. Ipak, kada pogledamo da je u svom prvom nastupu u talijanskoj prijestolnici spašavao meč loptu protiv Thiaga Monteira, bio je ovo novi sjajni nastup Borne na zemljanoj podlozi te ima razloga za optimizam pred Roland Garros.

S druge strane, Tsitsipasa u polufinalu očekuje sraz protiv velikog rivala – Daniila Medvedeva kojeg je dobio u posljednja dva meča, ali gubi sa 7-4 u međusobnim ogledima.

Komentari

Povezano