Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kraljice chokea: Hrvatska ispustila pobjedu protiv Mađarske u nevjerojatnom raspletu

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas je u sklopu trećeg kola skupine I na SP-u igrala svoj vrlo bitan susret protiv reprezentacije Mađarske i šokantno izgubila rezultatom 23:22 (8:11) u neviđenoj drami!

Hrvatska je za prolaz u četvrtfinale trebala pobjedu nad Mađarskom, ali i pobjedu Švedske nad Crnom Gorom.  U protivnom, naša reprezentacija bi ostala bez četvrtfinala, ali osigurala bi kvalifikacije za OI u Parizu. Ipak, zahvaljujući nevjerojatnom raspletu, naše se igračice o ishodu tog susreta ne moraju brinuti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve je izgledalo sjajno: Hrvatska je vrlo dobro otvorila susret i nakon nešto više od tri minute igre imala je prednost 3:1, golovima Blažević, Ježić i Zadravec. Mađarice su krenule vrlo agresivno u obrani, te je Katrin Gitta Klujber pri rezultatu 4:2 skoro potrgala dres Valentine Blažević. Mađarska nam je pokušala zaprijetiti, ali na našim vratima fenomenalna je bila Tea Pijević sa 5 obrana u 7 napada (71%).

Ipak, nije sve bilo tako tečno jer su naše igrale vrlo nervozno u napadu i propustile velik broj šansi za +3, te je na semaforu dugo stajalo 4:2. Unatoč teškoj realizaciji Kraljice šoka su drugim pogotkom Katarine Ježić uspjele pobjeći na 6:3, a mađarski izbornik Vladimir Golovin zove timeout! Hrvatska je i nakon te minute odmora nastavila igrati čvrsto u defanzivi i paralizirala je mađarske pucačice, ali napad nije pratio tu efikasnost, te u napadu za +4 Zadravec gađa bliži kut s desnog krila, ali pogađa vratnicu! Do +4 došli smo nekoliko trenutaka kasnije,  prvim pogotkom Tine Barišić. U 24 minuti Pijević je svojom devetom obranom donijela Hrvatskoj napad za 5 razlike kojeg naša reprezentacija nije realizirala . Mađarice su počele paničariti u napadu i pogodivši vratnicu dale su nam još jednu šansu za +5 koju je ovog puta realizirala Ćamila Mičijević.

Mađarska je pred kraj prvog poluvremena mini serijom 2:0 došla na tri razlike, a potom 18 sekundi do kraja prvog poluvremena Blanka Biro brani sedmerac Valentini Blažević. Mađarska kreće u brzu tranziciju i stiže šut s lijevog krila kojeg uspješno zaustavlja Tea Pijević osiguravajući nam tako +3 na poluvremenu.

Naše su od prve sekunde drugog poluvremena u obrani igrale kao prave lavice, prisiljavajući Mađarsku da neprecizno puca pod pritiskom pasivnog napada. Izabranice  Vladimira Golovina nisu se mogle mjeriti sa našom iznadprosječnom obranom. Na drugoj strani u početnoj fazi drugog dijela sjajna je bila Dejana Milosavljević sa učinkom 3/3 sa linije sedam metara. Hrvatska je raznovrsnim rješenjima u napadu održavala svoju prednost na izvrsnih pet razlike. U 41. minuti Tina Barišić Hrvatskoj donosi novu najveću prednost, 17:11. Naša reprezentacija se potpuno rasteretila i pokazivala je raskoš svog rukometnog talenta. Na timeoutu je Obrvan tražio da svaki napad iziskuje punu koncentraciju unatoč velikoj prednosti. Sa igračicom više Mađarska prepolavlja svoj zaostatak i dolazi na 19:16.

U idućem mađarskom napadu Petra Šimon pogađa za 19:17, a Obrvan traži minutu predaha. Ni nakon toga nismo se uspjeli vratiti u život, a Mađarska je došla do napada za -1 kojeg, na sreću, nije uspjela iskoristiti. U idućem napadu Blažević je iznudila sedmerac kojeg realizira Dejana Milosavljević, te ponovo bježimo na +3 i lakše dišemo.

Mađarice su u tim trenucima igrale vrlo grubo i nesportski, radeći veliki broj isključenja i poklanjajući nam velik broj sedmeraca koje je hladnokrvno realizirala Milosavljević. Sudkinje sa nekoliko diskutabilnih odluka guraju Mađarsku do -2 sa kojih se i ušlo u zadnjih 5 minuta.

Mađarska tada definitivno hvata momentum i sa dva pogotka Katrhin Gitte Klujber dolazi na 22:22. U idućem napadu Blanka Biro brani šut Andree Šimare, a Mađarice potom dolaze do svog prvog i jedinog vodstva na utakmici, 23:22. Naše su grogirane jurišale u napad i izborile sedmerac, ali Blanka Biro brani i to! Mađarice su u zadnjih pola minute obranile svoju prednost i šokantno nas savladale 23:22, potopivši naše nade za prolazak dalje. 

Hrvatska je u ovoj utakmici pobijedila samu sebe, a naše djevojke su u suzama završile na parketu. Ova utakmica zaustavila  je naše nade za četvrtfinale, ali i za kvalifikacije za OI.

Komentari

Povezano