Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kramarić pogotkom u zadnjoj minuti donio veliki bod Hoffenheimu protiv Leipziga

U 32. kolu njemačke Bundeslige Hoffenheim i RB Leipzig podijelili su bodove rezultatom 1:1. Gosti iz Leipziga bili su na korak od pobjede, no pogotkom u smiraju susreta Andrej Kramarić donio je veliki bod svojoj momčadi.

Gosti su bili ti koji su bolje otvorili utakmicu, a na prvu pravu priliku čekali smo do 17. minute. Xavi Simons pokušao je tada silovitim udarcem s ruba kaznenog prostora, no sjajnom obranom istaknuo se domaći vratar Oliver Baumann. U ne pretjerano sadržajnom prvom dijelu iduću pravu šansu dočekali smo tek u 37. minuti. Kramarić je imao veliku priliku dovesti Hoffenheim u vodstvo, ali je iz izgledne situacije šutirao ravno u Petera Gulacsija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, minutu kasnije Leipzig je poveo. S lijeve strane ubacio je David Ruam, glavom je pucao Benjamin Šeško, a loše reagirao Baumann i propustio loptu kroz ruke u gol.

Novu dobru priliku, ovoga puta za izjednačenje, Kramarić je imao u 49. minuti. Primio je loptu u šesnaestercu i šutirao, ali Gulacsi je zadnjim naporima uspio obraniti njegov udarac. Leipzig je u 72. minuti ostao s igračem manje, nakon što je Simons zaradio drugi žuti karton.

Do kraja utakmice slijedila je okupacija gostujućeg gola, a sve se isplatilo kada je Kramarić pogodio u 90. minuti za veliko slavlje domaćih navijača. Dočekao je centaršut Mariusa Bultera i jednostavnim trzajem glavom matirao vratara Leipziga.

Hoffenheim je tako stigao do važnog boda u borbi za mjesto koje iduće sezone vodi u Europu. Trenutno drže sedmo mjesto, posljednje koje vodi u Konferencijsku ligu, s jednakim brojem bodova kao osmi Freiburg i s bodom više od devetog Augsburga. Leipzig je pak propustio preskočiti Stuttgart na tablici te s 63 boda zauzimaju četvrto mjesto najvišeg ranga njemačkog nogometa.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano