Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kramarić strijelac, a Franjić asistent u hrvatskoj večeri Bundeslige, novi kiks Borussije i Terzića

Tri utakmice 16. kola Bundeslige odigrane su danas, a nama je najzanimljivija bila ona u Hoffenheimu, na kojoj su nastupila trojica hrvatskih nogometaša, dok se našem treneru na klupi Borussije opasno trese stolica.

Program je započeo susretom između Werdera i RB Leipziga u Bremenu, a momčadi su na kraju podijelile bodove, odigravši 1:1 u prilikama bogatom susretu. Strijelci su bili Loïs Openda u 47. minuti za goste, te Justin Njinmah u 75. za Werder. Domaćini su po drugi puta ove sezone stigli do niza od tri utakmice bez poraza te sada imaju jednak broj bodova kao i utakmica – 16. Leipzig pak bilježi prvi posrtaj nakon četiri uzastopne pobjede u svim natjecanjima te se trenutno nalaze na trećem mjestu ljestvice s 33 osvojena boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč terenskoj nadmoći i čak 22 upućena udarca, nogometaši dortmundske Borrusije odigrali su tek 1:1 na svom terenu s posljednje plasiranom momčadi prvenstva Mainzom. Bila je to peta uzastopna utakmica u svim natjecanjima bez pobjede za momčad našeg trenera Edina Terzića, koji proživljava teške dane na klupi dortmundskog velikana. Strijelci na ovom susretu bili su Julian Brandt u 29. minuti kod domaćina, te u 43. minuti Sepp van den Berg za goste.

Pogocima, ali i Hrvatima najbogatija utakmica odigrana je u Sinsheimu, gdje je Hoffenheim ugostio Darmstadt, a svoj šesti ovosezonski pogodak i 240. ukupno u seniorskoj karijeri postigao je Andrej Kramarić. Hrvatski reprezentativac u 14. je minuti realizirao jedanaesterac za vodstvo domaćina 1:0, Darmstadt je devet minuta kasnije stigao do izjednačenja pogotkom Luce Pfeiffera na asistenciju Bartola Franjića, a u 28. Ihlas Bebou ponovno dovodi Hoffenheim u vodstvo. Do novog izjednačenja gosti dolaze u 57. minuti, a strijelac je bio Tim Skarke, samo da bi Bebou svojim novim pogotkom u 66. vratio domaćine u vodstvo.

Ipak, pet minuta prije ulaska u sudačku nadoknadu Skarke novim pogotkom postavlja 3:3, za prvi bod Darmstadta nakon tri uzastopna poraza i deseti bod u sezoni. Hoffenheim ovim remijem ostaje šestoplasirana momčad Bundeslige s 24 osvojena boda. Kod Darmstadta je Franjić iz igre izašao u 75. minuti, istoj kada je na travnjak stupio Matej Maglica, a dvije minute ranije teren je napustio Kramarić.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano