Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kramarić strijelac u porazu Hoffenheima od Borussije Dortmund

Šesto kolo njemačke Bundeslige otvorili su dvobojem petog i šestog na ljestvici Hoffenheim i Borussia Dortmund. U zanimljivoj utakmici s dobrim tempom i puno prilika Borussia je odnijela pobjedu 1:3.

Gosti iz Dortmunda su bolje ušli u utakmicu te su poveli već u 18. minuti. Julias Brandt je pronašao Niclasa Füllkruga koji zabija svoj prvi prvenstveni pogodak ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspio se Hoffenheim vratiti sedam minuta kasnije. Mats Hummels je skrivio kazneni udarac kojeg je sigurno realizirao hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić. Kramariću je ovo peta utakmica u nizu u kojoj se upisao u strijelce.

Kako bi Borussia otišla na poluvrijeme s vodstvom pobrinuo se Marco Reus u trećoj minuti sudačke nadoknade. On je nakon gužve dočekao loptu u kaznenom prostoru domaćih i znalački pogodio za 1:2.

Pritisnuo je Hoffenheim u drugom dijelu i došao jako blizu izjednačujućeg pogotka u 48. minuti. Tada je Grischa Prömel nakon sjajnog ubačaja Kramarića glavom pucao ravno u Gregora Kobela koji je refleksnom reakcijom obranio njegov pokušaj.

U 71. minuti Borussia je ostala s igračem manje. Ramy Bensebaini je odugovlačio pri izvođenju ubacivanja sa strane te mu je sudac pokazao drugi žuti karton. To je dovelo do dodatnog pojačavanja pritiska Hoffenheima koji je pod svaku cijenu tražio drugi gol.

Veliki pritisak značio je puno prostora za kontre što su gosti umalo iskoristili u 82. minuti. Nakon školski odrađene kontre sam je ostao Karim Adeyemi čiji udarac fantastično brani Oliver Baumann. Nakon još jedne brze kontre Borussia je u 95. minuti riješila pitanje pobjednika. Strijelac je bio Julian Ryerson.

Pritiskao je Hoffenheim do kraja susreta, ali se pritisak pred sami kraj razvodnio i nije bilo pravih prilika za izjednačenje. Ostalo je tako 1:2 i Borussia je došla do važne pobjede kojom je, barem privremeno, zasjela na vrh tablice.

Komentari

Povezano